„ACELA este momentul în care eu îmi pierd copilul”. Teodora Mețiu explică cum trebuie să reacționezi ca părinte la micile greșeli ale copilului

Data actualizării: | Data publicării:
„ACELA este momentul în care eu îmi pierd copilul”. Teodora Mețiu explică cum trebuie să reacționezi ca părinte la micile greșeli ale copilului / FOTO: freepik.com@ The Yuri Arcurs Collection
„ACELA este momentul în care eu îmi pierd copilul”. Teodora Mețiu explică cum trebuie să reacționezi ca părinte la micile greșeli ale copilului / FOTO: freepik.com@ The Yuri Arcurs Collection

Mulți părinți se confruntă cu lipsa de comunicare între ei și părinți. Iată ce duce la această problemă/



Teodora Mețiu, trainer public speaking, ne explică cum reacțiile părinților față de micile greșeli ale celor mici, poate să-i îndepărteze complet de propriul copil.

„Dragii noștri copilași, ne vor transforma pe noi, părinții, în sfătuitorii lor, în oamenii cărora li se vor confesa în cele mai grele și urate părți din viețile lor.

Câtă vreme noi, părinții, le arătăm ca pot avea încredere în noi, nu din cuvinte, cu din reacții, grijă la reacțiile pe nimicuri, grijă la reacțiile pe pahar vărsat, grijă la reacție ciorba sau castron întors pe mine sau la reacții de genul: am uitat ceva la școală sau nu mai știu unde este bluza albă!

Pentru ca aceste tipuri de reacții sau la aceste tipuri de acțiuni la care eu ca părinte reacționez de parcă ar fi scufundat Titanicul copilul ăla, acela este momentul în care eu îmi pierd copilul.

Și copilul se închide în lumea lui interioară de gânduri și nu vei mai afla niciodată dacă ceva se va întâmpla grav cu copilul tău. Pentru că acela se va teme să vină să-ți spună”, a spus Teodora Mețiu, la podcastul Celebru și Părinte, moderat de Marius Gheorghiu.

Citește și „Până nu țip la el, nu face ce-i spun eu”. Teodora Mețiu explică de ce se întâmplă asta: "Părinții nu tratează copilul ca pe o ființă, ci ca pe o păpușică"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel