„Ce am făcut pentru a deveni modelul perfect pentru copiii mei!”. Părinții trebuie să predea, să practice și să modeleze ACESTE valori!

Data publicării:
„Ce am făcut pentru a deveni modelul perfect pentru copiii mei!”. Părinții trebuie să predea, să practice și să modeleze ACESTE valori! / FOTO: freepik.com@
„Ce am făcut pentru a deveni modelul perfect pentru copiii mei!”. Părinții trebuie să predea, să practice și să modeleze ACESTE valori! / FOTO: freepik.com@

Să crești copii poate fi greu. Iată cum să fiți un model bun și să vă transformați copiii în oameni mai buni.



Cum creștem copii buni? Întrebarea despre cum să insuflăm un simț al moralității, eticii și bunului „bine și rău” de modă veche se extinde dincolo de religii, dar cuprinde toate culturile.

Dar, ce sfaturi parentale se pot folosi pentru a încuraja aceste valori la copii fără a-i face dogmatici, fanatici sau chiar mai rău - intoleranți față de ceilalți? Nu trebuie neapărat să fie vorba despre religie.

Citește și „Tinerii și religia: o prăpastie tot mai adâncă în societatea modernă”

„Am întâlnit mulți atei care cred în comportamentul etic și moral. Subiectul nu este exclusiv pentru așa-numiții „religioși”, potrivit YourTango.

Sursa foto: freepik.com@freepik

Comportamentul care încurajează îmbunătățirea omenirii, respectul și toleranța pentru toți, protecția planetei, a animalelor, a mediului și a familiei este un comportament care ar trebui să fie modelat pentru copii de către părinții lor.

Părinții trebuie să predea, să practice și să modeleze aceste valori.

Poate că unii consideră că aceasta este spiritualitatea New Age, dar aceste valori au fost propovăduite de mii de ani în multe culturi diferite.

Unii s-ar putea să nu considere acest lucru spiritual deloc, dar atunci când un stil de viață este plin de bucuria de a face ceea ce este mai bine pentru toate creaturile pământești, construim o conexiune interioară cu Divinul, Conștiința Superioară, Spiritul, Dumnezeu sau cum vreți să îi spuneți.

Vezi și „Studiu: Creșterea copiilor în credință sau spiritualitate le poate proteja sănătatea mintală. „Nu este despre mersul la biserică, ci despre cât de mult te rogi”

Ne ridicăm la un nivel de conștiință cuantică. Practicarea continuă a acestor valori devine încet absorbită în toate domeniile vieții noastre și ajungem să știm că trăim o viață bine trăită.

Și mai bine, învățăm să împărtășim această „lumină” cu ceilalți. Așadar, cum le transmitem acest lucru copiilor noștri? Este vorba despre a da un exemplu.

Copiii fac ceea ce facem noi, și nu ceea ce le spunem noi să facă. A învăța un copil înseamnă mai mult să practicăm ceea ce predicăm decât orice altceva.

Dr. Linda Metcalf, în cartea sa Parenting Toward Solutions, subliniază importanța de a ne asculta copiii.

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

Într-un studiu de caz, ea îi spune unui părinte: „Observă-ți fiica ca pe o persoană inocentă, vulnerabilă, care are mai puțină experiență decât tine”.

Copiii sunt doar oameni cu mult mai puțină experiență și dezvoltare cerebrală, dar cu un potențial uriaș, dincolo de cele mai nebănuite vise ale noastre.

Copiii, cu excepția celor care prezintă psihopatologii, au un impuls interior de a face ceea ce este bine și de a le face pe plac părinților. Onorarea ca sacre a frumoaselor lor intenții îi va ajuta în construirea conexiunii lor cu propria lor spiritualitate.

În cartea The Seven Spiritual Laws for Parents: Guiding Your Children to Success & Fulfillment, de Deepak Chopra, Dr. Chopra dezvoltă aceste principii sau legi de bază - Totul este posibil.

Dacă vrei să primești ceva, dăruiește. Când faci o alegere, schimbi viitorul.

Nu spune nu; lasă-te dus de val. De fiecare dată când îți dorești sau vrei, plantezi o sămânță.

Bucură-te de călătorie. Sunteți aici pentru un motiv. Cred cu adevărat că aceste afirmații sau principii pot ajuta la pregătirea terenului pentru dezvoltarea spiritualității în mintea tinerilor.

Nu contează ce religie ai sau dacă familia ta are sau nu practici religioase. Spiritualitatea înseamnă a aspira la o versiune superioară a sinelui.

Spiritualitatea înseamnă să înveți să te conectezi la o dimensiune care ne unește cu toate celelalte ființe, cu plantele și cu planeta noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel