„Industria” meditațiilor. „Meditațiile nu înseamnă că profesorul nu-și face datoria la clasă. Își face, numai că la nivelul unei clase sunt copii diferiți” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
„Industria” meditațiilor. „Meditațiile nu înseamnă că profesorul nu-și face datoria la clasă. Își face, numai că la nivelul unei clasă sunt copii diferiți” / FOTO: freepik.com@senivpetro
EXCLUSIV
„Industria” meditațiilor. „Meditațiile nu înseamnă că profesorul nu-și face datoria la clasă. Își face, numai că la nivelul unei clasă sunt copii diferiți” / FOTO: freepik.com@senivpetro

„Industria” meditațiilor a fost un alt subiect dezbătut în emisiunea de luni, 20 mai, de la Dc Edu.



Tot mai mulți părinți apelează la meditații pentru copiii lor, aceștia considerând că ceea ce învață în timpul orelor de curs nu este suficient.

„Chiar nu sunt de acord să condiționez meditațiile, dar dacă privim cumva în timp, meditațiile au apărut ca un spațiu al părinților pe care nu-l mai puteau aloca pregătirii propriilor copii. Și atunci au preferat să-și găsească un specialist ca să rezolve acest minus de timp pentru familie. S-au implicat în activitatea profesională și atunci au lăsat copilul pe mâna specialistului. Acesta este un aspect.

Al doilea aspect este nivelul salarizării foarte mic al profesorului și sigur că fiecare profesor, fiecare cetățean își găsește un job în afara serviciului, conform specializării sale. Specializarea profesorului este de a pregăti elevii pentru performanță.

Cel mai important factor ar fi acest decalaj al ritmului de învățare al elevului. Materia este foarte multă, copiii au un ritm de învățare diferit, și mulți pierd informația, nu mai sunt capabili să se concentreze la clasă.  Și cum sunt foarte mulți într-o clasă, nu poți să oprești lecția, să dai unora de lucru fără să mai timp să controlezi ce a lucrat. Și atunci există o scăpare, o pierdere. Părintele preocupat sesizează acest decalaj și apelează la pregătire. Asta nu înseamnă că profesorul nu-și face datoria la clasă. Își fac, numai că la nivelul unei clasă sunt copii diferiți”, a explicat prof. Cornelia Popa Stavri, vicepreședinte FSLI.

1 din 3 elevi din România face meditații

Un studiu din 2021, realizat de IRES și de Societatea Academică din România, arăta că 1 din 3 elevi din România face meditații la cel puțin o materie. Dintre cei care iau meditații, 80% se pregătesc la matematică, iar aproximativ o treime iau meditații la limba română sau la limbi străine.

Însă nu există vreo statistică a numărului de copii care fac meditație cu profesorul de la clasă, lucru interzis de Legea Educației.

Sancțiuni pentru profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă

Potrivit noii legi, profesorii nu au voie să facă meditații cu elevii de la clasă. Activitatea de desfășurare a meditațiilor cu elevii de la propria clasă constituie abatere disciplinară și se pot aplica mai multe sancțiuni, de la avertisment scris până la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. Profesorii sancționați cu desfacerea contractului de muncă nu mai pot preda pentru 7 ani școlari.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri





pixel