„M-am trezit din anestezie și mi-au spus că am o fetiţă”. Mărturia femeii cu hernie care a descoperit că a născut, fără să știe că era însărcinată

Data publicării:
„M-am trezit din anestezie și mi-au spus că am o fetiţă”. Mărturia femeii cu hernie care a descoperit că a născut, fără să știe că era însărcinată. FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @seventyfour
„M-am trezit din anestezie și mi-au spus că am o fetiţă”. Mărturia femeii cu hernie care a descoperit că a născut, fără să știe că era însărcinată. FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @seventyfour

O femeie din localitatea Tismana a trăit o experiență uluitoare atunci când a ajuns la spital cu dureri abdominale, crezând că suferă de o hernie. Cu toate acestea, evenimentele ulterioare i-au depășit orice așteptare: după ce a fost supusă intervenției chirurgicale și a fost trezită din anestezie, s-a trezit nu doar cu o remisie a durerilor, ci și cu o fetiță nou-născută în brațe. 



Femeia, care lua anticoncepționale și nu întâmpina dificultăți în ceea ce privește menstruația, nu avea niciun indiciu că ar putea fi însărcinată. Totuși, operația și momentul în care a fost trezită din anestezie au adus la lumină o realitate neașteptată. Procedura chirurgicală a avut loc la Spitalul din Târgu Jiu, unde femeia a adus pe lume neașteptatul cadou.

Fericirea a fost de partea lor, iar totul a decurs bine atât pentru mama nou-născutei, cât și pentru bebeluș. În prezent, acestea sunt așteptate cu drag acasă, alături de familia lor. Mama mai avea deja două fiice gemene în vârstă de 16 ani și un soț care a primit cu bucurie vestea neobișnuită și minunată.

Explicațiile oferite de femeie sunt pe cât de simple, pe atât de uimitoare. Aceasta nu știa că era însărcinată și, chiar și după ce a fost informată de medic că a adus pe lume o fetiță, a răspuns că, de fapt, are deja două fetițe acasă. Ideea că ar fi trecut prin momentul nașterii nu-i trecuse prin gând. Ea a relatat că a avut menstruație până în luna anterioară și că lua anticoncepționale de la cezariana inițială. Motivul pentru care a căutat asistență medicală era o umflătură în zona buricului, pe care dorea să o discute cu medicul pentru a decide dacă necesită intervenție chirurgicală sau nu.

Citește și „Deșteaptă-te, române! Nu avem aer!” Strigăt de durere după cazul Alexandra și tragedia de la 2 Mai: „Închide ochii și imaginează-ți că ești părinte”

Anchete deschise după cazul uluitor

Ceea ce ar fi trebuit să fie o intervenție chirurgicală de rutină pentru o hernie s-a transformat într-o situație de nedescris, în care tânăra a ieșit din operație ca mamă a unui nou-născut. Cu toate că era însărcinată în ultimele luni, nicio alarmă nu s-a declanșat nici în mintea ei, nici în cadrul echipei medicale care a monitorizat-o timp de patru zile. O serie de anchete au fost deschise pentru a descifra misterul și pentru a stabili dacă vreo eroare a fost comisă pe parcursul acestei situații.

Femeia, originară din Tismana, a căutat ajutor medical cu dureri abdominale. Nu era străină de secțiile de operație, având în vedere intervențiile chirurgicale anterioare pentru o hernie intestinală. Din păcate, senzația neplăcută pe care o resimțea a fost asociată din nou cu aceeași problemă. Cu toate acestea, adevărul ascuns în spatele disconfortului său nu putea fi mai departe de așteptările ei.

Diagnosticul, bazat în principal pe examinarea tactilă, fără a se apela la o ecografie, a condus la internarea sa în secția de Chirurgie. „Medicul chirurg consideră că o ecografie nu ar fi adus informații relevante pentru acest diagnostic și a apreciat că nu este necesară”, a spus Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu.

A doua zi, tânăra a fost transportată la secția de Radiologie. Semnând pe propria răspundere că nu este însărcinată și că investigația pulmonară poate fi efectuată, a lăsat să treacă neobservată prezența unui secret uluitor în pântecul său. „În timpul discuțiilor medicale, pacienta a menționat că este sub tratament cu anticoncepționale, având ciclul menstrual regulat, nesuspectând nici pe departe că este însărcinată”, a mai precizat Ţicleanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: gravida hernie insarcinata targu jiu





DC Media Group Audience
pixel