Vocabularul este cunoașterea cuvintelor și această cunoaștere ajută la învățarea cititului. Aflați cum să vă ajutați preșcolarul să-și extindă vocabularul acasă.
Să vorbești și să citești cu preșcolarul tău sunt două modalități excelente de a-ți ajuta copilul să audă cuvinte noi. Conversațiile și întrebările despre cuvinte interesante sunt modalități simple de a încorpora cuvinte noi în limbajul de zi cu zi. Dar și jocurile distractive ajută la dezvoltarea vocabularului celui mic.
Sursa foto: freepik.com@fizel
Citește împreună: Cititul poveștilor și a cărților împreună cu copilul îi poate îmbogăți vocabularul și îi poate dezvolta imaginația.
Vocabularul supermarketurilor. Folosiți articole de pe raftul magazinului alimentar pentru ca copilul să exerseze să găsească ceva deasupra buricului, sub nas, pe raftul de jos și, printre altele, pe raft. Superlativele, acele mici terminații care ajută la descrierea dimensiunii, sunt peste tot în supermarket.
Blocuri de asamblat cu copiii. Sunt jocuri de construcție foarte atractive pentru copii și putem încorpora cuantificatori în timp ce construiesc.
Cântece și rime: Cântecele și rimele sunt o modalitate distractivă de a ajuta copiii să învețe cuvinte noi și să își dezvolte capacitatea de a vorbi fluent.
Jocuri de cuvinte: Jocurile precum ghicitori, cuvinte încrucișate și puzzle-uri cu cuvinte pot fi distractive și educative.
Conversații: Stabilește conversații cu copilul tău, răspunzând la întrebările lui și încurajându-l să își exprime gândurile și sentimentele.
Ghiciți obiecte pe categorii cu copiii. Cu diferite cărți pe care fiecare jucător la rândul său le va așeza pe frunte, adversarul le oferă indicii pentru a ghici ce cuvânt este.
Sursa foto: freepik.com
Vizionarea programelor educative: Anumite programe TV sau aplicații pentru copii sunt concepute special pentru a dezvolta vocabularul și aptitudinile lingvistice.
Jocuri de rol pentru copii. Joc al medicului, profesorului, constructorului, medicului veterinar, frizerului, supermarketului, grădinarului, mamei. Cu fiecare dintre aceste jocuri simbolice, vocabular specific și structuri sintactice pot fi încorporate pentru a face cereri, a exprima dorințe și emoții.
Găsiți intrusul. Trebuie să găsiți care carte nu aparține categoriei respective. De exemplu, câine, pește, iepure, brânză, pisică.
Aceste activități nu doar că îmbogățesc vocabularul copilului, dar și îi oferă oportunități de a se conecta cu tine și cu lumea din jurul său într-un mod distractiv și stimulativ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.