15 nume de fete originale și frumoase

Data publicării:
15 nume de fete originale și frumoase / FOTO: freepik.com@Holiak
15 nume de fete originale și frumoase / FOTO: freepik.com@Holiak

Numele fetelor din Asturia se remarcă prin semnificațiile lor frumoase și sonoritatea plăcută.



Știți deja că bebelușul va fi o fetiță și căutați un nume pentru ea? Alegerea unui nume asturian ar putea fi o opțiune bună.

Multe dintre numele de origine asturiană provin din mitologia acestei regiuni care este legată de cultura celtică și au semnificații frumoase.

Alte nume provin din bable, o limbă asturiană care își are originea în latină și sunt profund influențate de istoria strămoșilor care au marcat cultura Principatului Asturias.

Citește și „Știai că în Spania anumite nume sunt interzise? Care sunt acestea!”

Numele de fete pe care le-am selectat sunt caracterizate de această influență bogată a istoriei, culturii și limbii asturiene. Dar ele îndeplinesc și criteriile de alegere a numelui perfect pentru un copil, conform experților în lingvistică cognitivă, deoarece toate se remarcă prin muzicalitatea lor plăcută. D

Dacă vă plac mai multe și nu știți pe care să îl alegeți, alegeți-l pe cel care vă sună cel mai bine, deoarece, potrivit acelorași experți, aceasta este caracteristica care face unele nume mai frumoase decât altele.

IATĂ câteva sugestii de nume de fete originale și frumoase

Adelina: deși acest nume nu este foarte comun în zilele noastre, el se remarcă prin semnificația sa prețioasă. Adelina înseamnă „cea care este nobilă, apreciată și generoasă”.

Aida: este de origine arabă, cu toate acestea, a fost frecvent folosit în Asturias de-a lungul istoriei. Semnificația sa este „cea care se întoarce”.

Anxélica: varianta lui Angélica în asturiană înseamnă „cea care este cu îngerii”.

Arabela: Acesta este numele asturian care provine din numele Anabel și al cărui sens este „care are compasiune”.

Vezi și „Nume italiene pentru copii și semnificațiile lor puternice”

Ayalga: Acest nume provine din mitologia asturiană și se referă la nimfele care trăiesc în pădure și păzesc cele mai prețioase comori. De fapt, semnificația sa este „comoară ascunsă”.

Candela: Istoria Principatului Asturias este influențată de religia catolică și de latină (Bable, limba asturiană provine din aceasta), iar acest nume asturian reflectă această influență, deoarece provine din cuvântul „candil” care înseamnă lumânare sau lumină, astfel încât Candela se traduce prin „femeia care strălucește sau strălucește”.

Covadonga: Fecioara din Covadonga are un sanctuar bine cunoscut și se află în peștera în care se crede că Don Pelayo a avut o întâlnire cu această figură divină.

Sursa foto: freepik.com@Guzov Ruslan

Deva: Originea acestui nume provine din cultura celtică și din râul Deva care străbate o parte importantă a regiunii Asturias. Acest cuvânt celtic înseamnă „doamna” și face aluzie la o figură divină de origine păgână.

Elia: Acesta este un nume foarte popular în Asturias și înseamnă „cea care strălucește ca soarele”.

Eloína: Deși este un nume de origine germanică, există un aspect care arată legătura sa cu patria asturiană și anume că este locul din Spania unde cele mai multe femei poartă acest nume, deoarece, potrivit INE, există peste 2.000 de femei cu acest nume cu o vârstă medie de 70 de ani. Acesta din urmă este un semn că acesta este unul dintre cele mai tradiționale nume.

Nora sau ñora: înseamnă „roată de apă” în limba asturiană.

Llara: Cu altă ocazie v-am vorbit deja despre acest frumos și original nume asturian de fată, foarte popular în comunitatea sa de origine și care are legătură cu vechea bucătărie asturiană.

Sursa foto: freepik.com@freepik

Nela, Manuela sau Mela: Aceste trei nume asturiene au aceeași semnificație și înseamnă „Dumnezeu este cu noi”.

Ñeves: Este varianta lui Nieves.

Xana: Acest nume, care provine din Jana, este denumirea generică dată zânelor din folclorul asturian care se caracterizează prin marea lor frumusețe.

Henar: Unul dintre sensurile acestui nume, care în prezent devine foarte popular în Asturias, este „câmp de paie”. Dar acest frumos nume scurt are o altă semnificație și înseamnă și „războinic îndrăzneț”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel