3 comportamente frecvente ale copiilor care caută constant validarea părinților lor, potrivit experților în psihologie

Data publicării:
3 comportamente frecvente ale copiilor care caută constant validarea părinților lor, potrivit experților în psihologie / FOTO: freepik.com @sergeychuyko
3 comportamente frecvente ale copiilor care caută constant validarea părinților lor, potrivit experților în psihologie / FOTO: freepik.com @sergeychuyko

Care sunt trăsăturile comune ale copiilor care caută aprobarea părinților? Specialiștii răspund. 



Deși este complet natural ca un copil să caute validarea părinților, aceasta poate deveni problematică dacă dinamica relațională se menține pe termen lung.

Unii copii, ajunși la vârsta adultă, continuă să caute aprobarea părinților în alegerile lor de viață. Acest lucru le poate devia atenția de la propriile nevoi și dorințe, potrivit articolelor din Your Tango.

Specialiștii identifică anumite trăsături comune ale persoanelor care se află în această situație.

Citește și Părinții care cresc copii puternici mental folosesc întotdeauna aceste 10 afirmații „simple, dar puternice”, conform unui psihoterapeut

Sunt oameni care vor să fie pe placul altora

Un adult care nu a învățat, alături de părinții săi, să lucreze asupra stimei de sine, a fost obișnuit să caute perspectiva altora pentru a-și compensa defectele.

Stima de sine presupune recunoașterea propriei valori, dar și legitimitatea de a-ți exprima limitele, nevoile și dorințele. Este, de asemenea, capacitatea de a observa propria dezvoltare în ceea ce privește abilitățile și trăsăturile de caracter, mai degrabă decât de a căuta note bune sau alți indicatori de validare externă.

A dori să-i mulțumești mereu pe ceilalți înseamnă, de fapt, a căuta această validare. Oamenii care caută aprobarea părinților lor se află adesea într-o astfel de dinamică.

SURSA FOTO: freepik.com @dikushin

Sunt perfecționiști

Perfecționiștii sunt adesea foarte influențați de standardele impuse de părinții lor. Pe măsură ce cresc, acest perfecționism poate deveni toxic, deoarece pune persoana într-o dinamică în care nu poate experimenta relaxare sau greșeli.

Acest ciclu devine epuizant și poate genera anxietate, așa cum arată cercetările publicate în Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică.

Aceasta este una dintre trăsăturile comune ale persoanelor care încearcă mereu să îndeplinească așteptările părinților lor.

SURSA FOTO: freepik.com @

Depind prea mult de opiniile celorlalți


Acești oameni trăiesc, adesea fără să-și dea seama, pentru a impresiona pe ceilalți. Acțiunile lor, alegerile pe care le fac, modul în care se exprimă și opiniile lor sunt dictate de ceea ce cred că așteaptă ceilalți de la ei.

Această dinamică își are rădăcinile în copilărie.

Părinții le-au insuflat adesea ideea că trebuie să se adapteze dorințelor și așteptărilor lor. Ca adulți, acești oameni continuă să trăiască conform dorințelor părinților lor și ale altora, în general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel