Puterea cuvântului nu are limite. Descoperă câteva fraze foarte inteligente pe care le poți folosi pentru a pune capăt crizelor copiilor tăi.
Nu există o provocare mai complexă pentru un părinte decât reprimarea crizelor de furie ale copiilor. Totuși, să punem capăt crizelor de furie este absolut posibilă, atâta timp cât ne acționăm corespunzător ca adulți. Sub nicio formă nu trebuie să fie vorba de țipete, insulte, umilire, amenințare sau pedepsire a copilului. Există fraze pentru a pune capăt crizelor de furie care sunt destul de eficiente.
Încă o dată, comunicarea este totul în viața noastră și a copiilor noștri. Dialogul este ceea ce ne va ajuta să depășim aceste crize. În plus, în timp, vei vedea cum vorbirea îi va oferi copilului tău instrumentele necesare pentru a putea exprima ceea ce simte în mod corect.
În primul rând, un detaliu care nu poate fi ratat este să știi exact ce este un capriciu. Ei bine, nu este nimic mai mult și nimic mai puțin decât singura resursă pe care copilul dumneavoastră o are pentru a-și exprima nevoile, sentimentele și emoțiile.
Ca părinte, este firesc să găsești acest lucru enervant, incomod și uneori chiar frustrant. Dar trebuie să înțelegi că copilul tău încă nu știe să exprime în cuvinte acele emoții și sentimente care îl afectează.
Cu alte cuvinte, nu le controlează și nici nu le gestionează și, prin urmare, cu atât mai puțin știe să le comunice. Să rămâi calm și să te înarmezi cu doze infinite de răbdare este o condiție esențială pentru a depăși această circumstanță. Fiți dispus să vorbiți și să explicați motivele pentru care „nu este nu” de câte ori este necesar.
Nu este vorba de a gestiona situația cu autoritarism. Deci da, menține o postură fermă și de neclintit. Desigur, fii deschis și la dialog, comunicând cu un ton al vocii blând, relaxat și sincer.
Foto: Pixabay/ Pexels
În acest fel, primul lucru pe care ar trebui să-l propui este să cunoști motivele pentru care copilul tău este atât de supărat sau supărat. Al doilea pas este de a oferi explicații, consecințe și, dacă nu este suficient, de a propune și alternative.
Copilul tău va elibera tot ce are înăuntru și nu se va opri din plâns și țipat până când va obține ceea ce își dorește. De când a venit pe lume, a primit în mod natural tot ce are nevoie. El știe acest lucru, motiv pentru care un „nu” îi poate părea un lucru atât de oribil.
Dar nu-ți face griji, pentru că, odată ce ai făcut pașii anteriori cu cumpătare, trebuie să joci ultima carte: propoziția finală.
Copilul, după toate explicațiile, consecințele și alternativele date, poate să încerce totuși să-și atingă scopul. Una dintre metodele sale ar putea fi interogatoriul în stil polițienesc care nu se va termina niciodată. El te va întreba același lucru iar și iar la care ai răspuns deja de nenumărate ori. Soluția este să oprești această serie infinită de lucruri: răspunde cu „ți-am răspuns deja” înainte de orice reiterare.
Foto: Mikhail Nilov/ Pexels
Când vrei să pui capăt crizelor de furie cauzate de ceva ce pur și simplu nu ar trebui să-i permiți copilului tău din motive de siguranță, trebuie să fii puternic. După pașii anteriori, dacă copilul insistă, încheiați conversația cu „nu vom mai discuta despre asta”. Poți părea dur, dar bunăstarea ta trebuie să vină mai presus de orice.
Un alt mod bun de a încheia aceste lungi conversații. Mai ales când copilul se întoarce la subiect iar și iar după sute de explicații. După ce ai terminat ferm această propoziție, schimbarea subiectului sau căutarea unei alte activități va fi cheia pentru a pune capăt furiei.
Dacă copilul tău este foarte persistent în ciuda tuturor eforturilor tale, aceasta este o opțiune bună. Este de la sine înțeles că, dacă apelezi la această strategie, trebuie să poți să o implementezi. Dacă după această propoziție copilul tău își menține încă atitudinea sfidătoare, este bine ca el să vadă că te conformezi la ceea ce spui: „Ți-am spus că vor fi consecințe, mergi în camera ta și începe să-ți faci temele”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.