5 fraze pe care copiii adulți trebuie să le audă de la părinții lor, chiar dacă nu mai sunt copii

Data publicării:
5 fraze pe care copiii adulți trebuie să le audă de la părinții lor, chiar dacă nu mai sunt copii / FOTO: freepik.com
5 fraze pe care copiii adulți trebuie să le audă de la părinții lor, chiar dacă nu mai sunt copii / FOTO: freepik.com

Cuvintele părinților către copii nu sunt importante și valoroase doar în copilărie: ele sunt importante și valoroase și ca adulți. Există lucruri pe care le putem face întotdeauna auzind de la părinții noștri, indiferent de vârsta pe care o avem.



Acesta este mesajul împărtășit de terapeutul Nedra Glover Tawwab, care a postat pe contul său de Instagram câteva dintre frazele pe care copiii adulți trebuie să le audă de la părinții lor.

Iată care sunt cele mai bune cinci și de ce sunt ele importante.

„Nu am știut de ce ai nevoie, ce pot face acum?”

Sursa foto: freepik.com

Nimeni nu se naște știind cum să fie părinte - acesta este un lucru pe care îl înțelegem până când avem proprii noștri copii. Și în timp ce această experiență de viață ne ajută să înțelegem că probabil nici părinții noștri nu știau ce fac, auzind acest lucru de la ei înșiși, împreună cu acea intenție și dorință de a repara greșelile din trecut și/sau de a ne înțelege mai bine, poate face multe pentru relația dintre părinți și copiii adulți.

„Vreți un sfat sau preferați doar să vă ascult?

A întreba pe cineva dacă dorește un sfat sau dacă ar dori doar să fie ascultat este o formă de respect. În cazul părinților față de copiii lor adulți, această întrebare arată empatie și este un mod de a-i face să știe că sunteți dispus să ascultați ce au de spus, fără să vă grăbiți să oferiți o soluție sau un răspuns.

„Vreau să găsești ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine. Nu trebuie să faci lucrurile în felul meu”

Este clar că educația parentală se schimbă de la o generație la alta. Ceea ce părinții au făcut odată pentru copiii lor s-ar putea să nu mai funcționeze pentru nepoții lor.

Deși sfaturile sunt întotdeauna binevenite și orice experiență care poate ajuta la îmbunătățirea parentingului este apreciată, auzul acestei fraze este o modalitate prin care părinții/bunicii mențin o relație respectuoasă, în care le dau copiilor libertatea de a explora și de a găsi propriile soluții și metode, fără a le impune pe ale lor.

„Mulțumesc”.

Sursa foto: freepik.com

Este un singur cuvânt, dar are în spate un mesaj foarte puternic. Printr-un simplu „mulțumesc”, părinții pot recunoaște efortul și sprijinul copiilor lor adulți, care în zilele noastre nu au grijă doar de copiii lor, ci și de proprii lor părinți. În plus, exprimarea recunoștinței față de persoanele la care ținem contribuie întotdeauna la promovarea unei atmosfere de respect și reciprocitate, ambele fiind esențiale pentru o relație sănătoasă.

„Sunt mândru de tine”.

În sfârșit, o frază care are un efect pozitiv asupra oricărei persoane, dar când vine din partea părinților înseamnă mult mai mult: le validează realizările și eforturile, mari sau mici. Auzind-o de la părinți, indiferent de vârsta pe care o avem, este un lucru care ne poate influența pozitiv propria stimă de sine și încrederea de a face față oricărei situații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





DC Media Group Audience
pixel