5 lecții pe care le vei învăța în primul an ca părinte

Data publicării:
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Majoritatea ar fi de acord că a deveni părinte pentru prima dată este una dintre cele mai minunate experiențe. Primul an de viață al unui copil este, fără îndoială, plin de multe provocări, surprize și lecții noi învățate.



Am alcătuit o listă cu 5 lucruri pe care le vei învăța în primele 12 luni pe care le petreci cu noul tău membru al familiei.

1. Nu crede tot ce citești pe internet

Literatura profesională și articolele din domeniul parentingului reprezintă o bază excelentă pentru pregătirea pentru a deveni părinte. De asemenea, este util, da recomand să câștigi de la proprii părinți, rude și prieteni care au devenit părinți înaintea ta. Cu toate acestea, trebuie să realizați că fiecare copil este ceva special și fiecare părinte are și propriul mod de educație. Așa că nu vă faceți griji dacă faceți ceva altfel, așa cum v-a recomandat internetul sau cel mai bun prieten al dvs.

De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji dacă copilul dumneavoastră nu a atins încă o anumită etapă, pe care Internetul spune că ar trebui să o facă la această vârstă. Atâta timp cât medicul pediatru este mulțumit de dezvoltarea sa, nu există niciun motiv să simți că ceva nu este în regulă. Fiecare părinte are propriul său instinct matern, respectiv patern - ai încredere în el.

2. Alăptarea este diferită pentru fiecare mamă

Unele femei au norocul că bebelușii lor încep să alăpteze și să alăpteze mult timp fără probleme. Dar multe mame au nevoie de ajutor profesional, sprijin din partea femeilor mai experimentate sau mai multe informații despre întregul proces. Nu-ți fie rușine să ceri ajutor dacă ai nevoie de el.

3. A visa la trecut nu înseamnă că ești un părinte rău

Majoritatea nu vor recunoaște, dar fiecare părinte se trezește măcar o dată gândindu-se la „vremurile bune” și la libertățile nelimitate pe care le-au avut cândva. Acest lucru este complet normal și nu înseamnă că îți iubești copilul mai puțin.

2. Fotografie... (pexels-danikprihodko-15961901-2_16502800.jpg)

Fotografie de la Danik Prihodko/ Pexels

Trebuie să reacționezi la fiecare schimbare pentru a te obișnui și mulți sunt de acord că sosirea unui copil este una dintre cele mai mari schimbări în viață. Dacă este posibil, fă-ți timp să te relaxezi și să fii în propria ta companie. Nu-ți face griji, copilului nu îi va lipsi nimic, dar tu vei rămâne calm și mulțumit mult mai ușor de îngrijit, de parcă ai fi în permanență stresat.

4. A deveni părinți înseamnă a intra în caruselul tuturor emoțiilor posibile

Părintele este o aventură incitantă în care singurul lucru garantat este că nu te vei plictisi niciodată. Mai ales la început, când corpul tău își va reveni după sarcină și hormonii tăi vor fi pe la stele, vei întâlni o multitudine de emoții - de la fericire și mulțumire imensă până la tristețe, oboseală și gol.

Dacă simți că emoțiile negative sunt prea puternice și bănuiești depresie postpartum, nu-ți fie teamă să cauți ajutor profesional. Asta nu înseamnă că ai renunțat, ci că ești suficient de curajoasă, că ai recunoscut problema pe care ești gata să o rezolvi pentru tine și pentru copilul tău.

5. Bucurați-vă de fiecare clipă

Copiii, mai ales în primii ani de viață, cresc extrem de repede și în curând vei fi cu zâmbetul pe buze amintit de o perioadă în care farsa ta era încă un copil foarte mic. Așa că încearcă să te bucuri de fiecare moment cât mai mult posibil, de fiecare provocare, de fiecare joc și de fiecare piatră de hotar pe care copilul tău o atinge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





pixel