5 lucruri pe care le fac părinții atunci când copiii dorm! Şi tu?

Data publicării:
Fotografie de la Ketut Subiyanto/ Pexels
Fotografie de la Ketut Subiyanto/ Pexels

Când devii părinte, auzi o mulțime de sugestii despre ce să faci în timp ce copiii tăi dorm. De data aceasta, fie că este vorba de un pui de somn de după-amiază sau de o noapte de somn, se simte ca ceva magic.



Autor de cărți pline de umor pentru părinți, Clint Edwards explică cu sinceritate ce fac cu adevărat părinții când copiii lor adorm.

”Când nu lucram și eram acasă cu copiii toată ziua, am citit undeva despre cum ar trebui să folosească părinții timpul în care copiii lor dorm. De obicei, somnul lor durează de la câteva minute la câteva ore și, uneori, asta este singurul lucru de care are nevoie un părinte pentru a se liniști și pentru a nu „înnebuni”. Cred că aceste lucruri sunt mult mai importante decât o casă curată și ordonată. Deci, să fim sinceri”, spune Clint Edwards.

El a enumerat câteva lucruri pe care părinții le fac de fapt în timp ce micuții lor dorm. Să aruncăm o privire la cinci dintre ele.

2. Fotografie... (pexels-kseniachernaya-4740574-1_21405800.jpg)

Fotografie de la Ksenia Chernaya/ Pexels

1. Se așează pe canapea și se bucură de acele câteva momente când nimeni nu se urcă pe ei

Bebelușii se cațără pe tine, trag, smiorcăie și uneori simți că ești pe cale să „explodezi”. De aceea somnul de după-amiază este singura oportunitate pentru un părinte care își petrece toată ziua cu copiii să stea liniștir și să se bucure de liniște.

”Vreau să subliniez, asta nu înseamnă în niciun caz că nu ne iubim copiii și sursa lor inepuizabilă de energie. Dar dacă petreci o zi întreagă cu ei, știi despre ce vorbesc. Siesta poate fi singurul moment în care un părinte cu normă întreagă poate să se odihnească (chiar dacă sunt doar 15 minute)”, spune Clint Edwards.

2. În sfârșit, urmăresc ceva ce îi interesează cu adevărat

”Există unele lucruri care aproape dispar când sosesc copiii, cum ar fi vizionarea emisiunilor TV. Ți se pare că nu există altceva decât desene animate. Ai nevoie de ceva care să te readucă în lumea adulților. Privind ceva la televizor sau pe computer care te interesează cu adevărat îți dă putere să treci peste tot restul zilei. Cu asta, confirmi că mai există ceva în lume în afară de copiii tăi și lumea copiilor”, adaugă Clint Edwards.

3. Fotografie... (pexels-cottonbro-4009017_83593700.jpg)

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

3. Au citit o carte în care nu există ilustrații

”La fel ca majoritatea celorlalți părinți, știu pe de rost basmele și cărțile copiilor mei. De fapt, cunosc aproape toată secțiunea de carte pentru copii a bibliotecii noastre. Și de cele mai multe ori simt că trăiesc cu copii și cu eroii lor literari preferați. Dar, ca adult, trebuie să recunosc că îmi lipsesc cărțile pentru adulți care ne hrănesc creierul. Cele care au conținut real, intriga reală, structură și propoziții complexe și care îmi spun ceva despre lumea reală. Cred că nu sunt singurul care recunoaște că folosesc timpul în care copiii dorm pentru a citi o carte în tăcere și a mă simți fericit”, adaugă Clint Edwards.

4. Sexualitatea

”Pentru părinții copiilor mici, există doar câteva ocazii în care se pot bucura de sex: acestea sunt orele de după-amiază, orele de noapte în care copiii dorm. Sau când copiii sunt cu o a treia persoană, fie ea bunica, bunic, bona, etc.

Toate opțiunile au dezavantajele lor. Când vine vorba de pui de somn, de obicei nu durează suficient de mult și, până când copiii adorm noaptea, ești prea obosit pentru a face altceva. Cert este că dacă ai de ales între a face sex și a face curățenie în casă când copiii dorm, alege sex”, adaugă Clint Edwards.

5. Somn

”După ce am dormit doar câteva ore noaptea trecută, este atât de ușor să adormi cu copiii în timpul unui pui de somn de după-amiază. Și crede-mă, un pui de somn după amiază după ce ai petrecut cea mai mare parte a nopții treaz este unul dintre cele mai bune lucruri din viață!”, concluzionează Clint Edwards.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel