5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată copilului tău

Data publicării:
Fotografie de la Juliane Sanchez/ Pexels
Fotografie de la Juliane Sanchez/ Pexels

Când se naște un copil, nu vine doar maternitatea. De asemenea, vin o mulțime de sfaturi. Nu contează dacă le-ai cerut sau dacă chiar îți pasă. Nici dacă sunt potrivite sau sunt simple legende. Cu toate acestea, există lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată copilului tău.



Acestea sunt acele sfaturi de modă veche care se păstrează în timp, datând de obicei de la bunici. Chiar și atunci când sunt date cu cele mai bune intenții din lume, aceste sugestii, departe de a ajuta, nu fac decât să complice maternitatea. Mai mult, ele pun în pericol legătura sacră mamă-copil.

Indiferent cât de multe ar spune alții, urmează-ți întotdeauna  instinctele și sfaturile experților în sănătate.  Veți descoperi că a fi mamă este o experiență minunată, frumoasă și împlinitoare. Complicațiile, fricile, îndoielile și oboseala vor fi doar o amintire atunci când vei simți satisfacția de a fi dat tot ce ai mai bun.

Ce nu ar trebui să-i faci niciodată copilului tău

Desigur, nu te-ai născut știind să fii o mamă bună: este o provocare constantă. Și, de asemenea, pământ fertil pentru a provoca un bombardament de sfaturi. Și da, acest lucru se poate dovedi cu adevărat copleșitor. 

1. Nu ai încredere în cei care îți spun „Nu-l obișnui să fie ținut în brațe”

Corpul tău a fost întotdeauna cel mai bun refugiu al lui. Nouă luni la adăpost, cald și în siguranță în pântecele tău. Brațele tale continuă să-i dea această senzație în lumea exterioară. Din acest motiv, cel puțin până când copilul împlinește 18 luni, este esențial ca bebelușul să perceapă afecțiunea. Cum să o facă? Pur și simplu prin contactul pielii tale cu a lui, care întărește legătura mamă-copil.

2. Nu îl ignora niciodată

Bebelușii nu plâng de furie și nu sunt capabili să te manipuleze.  Plânsul este singura modalitate pe care o au de a comunica și variază în funcție de nevoia pe care o exprimă. Nou-născutul care este ignorat simte o durere profundă pe care o exprimă plângând și mai mult. Trebuie amintit că aceasta este o ființă umană mică și lipsită de apărare, complet dependentă de părinții săi.

2. Fotografie... (pexels-pixabay-415824_59030000.jpg)

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

3. Nu-l lăsa niciodată singur

Acesta este încă unul dintre acele lucruri pe care, sub nicio formă, nu ar trebui să le faci copilului tău. Mulți spun că a-l lăsa singur este util pentru a-l învăța să fie independent. Cu toate acestea,  rezultatul este contraproductiv. În aceste condiții, copilul va ajunge să devină o persoană cu  deficiențe emoționale, cu traume emoționale grave. În plus, este probabil ca el să-și înfrunte întreaga viață cu nesiguranță și cu o stimă de sine scăzută.

4. Nu-l lovi

Violența nu este niciodată o soluție  sau o metodă de predare și disciplină. Cu atât mai puțin când vine vorba de copii. Ca adulți, avem o responsabilitate uriașă de a îndruma, proteja și învăța pe cel mic în moduri iubitoare. În mod logic, fără a pierde din vedere faptul că pentru acest mic om lumea este plină de noutăți și surprize. Pur și simplu explică-i lucrurile cu o voce fermă, ca să înțeleagă, pentru că singura lecție pe care o poate da violența este să te supui de teama unor eventuale represalii.

5. Spune nu sfatului: „Nu-l lăsa să adoarmă în brațele tale, trebuie să o facă fără ajutor”

Cu toate acestea,  a calma bebelușii înainte de a-i adormi este un lucru bun.  În mod obișnuit, atunci când micuțul se trezește, nu se simte protejat. Acest lucru provoacă  plâns, care exprimă angoasă și frică. Așadar, să-i cânți un cântec de leagăn, să-l legeni, să-i vorbești pe un ton blând și relaxat este cea mai bună opțiune. Un alt lucru pe care nu ar trebui să-l faci niciodată copilului tău este să-l lași să plângă până când adoarme. Procedând astfel, nu va învăța să-și gestioneze emoțiile. Singur nu va putea dezvolta un sentiment de încredere în lume, în relații și în sine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel