5 semne că ai o relație bună cu copilul tău

Data publicării:
Fotografie de la Jep Gambardella/ Pexels
Fotografie de la Jep Gambardella/ Pexels

Unul dintre cele mai dificile lucruri din viața unui părinte care lucrează este echilibrul dintre acasă și serviciu. Relațiile pozitive dintre tine și copilul tău se bazează pe timpul de calitate petrecut și pe timpul de calitate petrecut. 



Indiferent de vârsta copilului tău, petrecerea timpului împreună este singura modalitate de a împărtăși experiențe, gânduri și sentimente și de a crea legături la un nivel superior.

O relație de calitate se bazează pe încredere și respect și acestea sunt semne că ai făcut o treabă bună și ai dezvoltat o relație puternică cu copilul tău.

Care sunt semnele care  îți arată că ai o relație bună cu copilul tău?

1. Se bucură când te vede

Dacă copilul tău îți sare în brațe imediat ce ajungi acasă de la serviciu, este un semn că ai stabilit o conexiune bună. Psihologul educațional, Elanna Yalow, subliniază că relația dintre tine și copilul tău este nesănătoasă dacă mersul la muncă este traumatizant pentru copil. Dar dacă plecarea ta de acasă și o scurtă despărțire de copilul tău nu provoacă sentimente negative, iar întoarcerea ta de la serviciu trezește bucurie și entuziasm în el, înseamnă că relația ta are o bază bună.

2. Te ascultă când vorbești cu el

Procesul de conectare a mamei și a copilului începe deja în uter. Bebelușii învață să recunoască vocile înainte de a se naște, așa că auzi adesea că este bine să vorbești cu copilul tău în timpul sarcinii. Dacă copilul tău se întoarce la tine când vorbești, înseamnă că ai construit o bază excelentă în relația ta.

2. Fotografie... (pexels-gustavo-fring-4149006_43339300.jpg)

Fotografie de la Gustavo Fring/ Pexels

3. Când este cu tine, explorează mediul

Copiii mici și preșcolari arată semne de atașament sigur atunci când sunt gata să se îndepărteze de tine și să exploreze lumea din jurul tău.

Sigur, se vor uita la fiecare câteva momente pentru a vedea dacă ești aproape, dar să stai la câțiva metri distanță de tine nu va fi o problemă.

De exemplu, dacă vii la un nou loc de joacă unde deja sunt mulți copii și copilul tău îți dă drumul ușor și începe să exploreze noul spațiu, înseamnă că are încredere în tine și se simte în siguranță.

4. Își arată emoțiile fără vreo reținere

Ați experimentat vreodată o situație în care un profesor vă laudă copilul la o conferință părinți-profesori și îl descrie ca fiind fericit, drăguț, prietenos și energic și simțiți că vorbește despre un alt copil? Acesta este un semn că nu ai creat o conexiune bună și că copilul nu este cât se poate de relaxat în jurul tău.

3. Fotografie... (pexels-gustavo-fring-3875340_06652400.jpg)

Fotografie de la Gustavo Fring/ Pexels

Nu este ușor să înveți un copil cum să-și gestioneze emoțiile, așa că ar trebui să fie un subiect frecvent de conversație. Dacă copilul tău îți poate spune cu ușurință când este fericit și mulțumit și când este trist și dezamăgit, înseamnă că ai creat o conexiune sănătoasă, de calitate.

5. Îți cere ajutorul

Copiii sunt curioși din fire și, de obicei, își doresc să fie mai mari decât ei, așa că rareori îți vor cere ajutorul pentru a depăși obstacolele zilnice cu care se confruntă. A-ți căuta ajutorul, părerile, sfaturile sau îndrumările înseamnă că micuțul tău apreciază punctul tău de vedere asupra situației și crede că îl vei ajuta.

Data viitoare când copilul dumneavoastră vă va cere ajutor la temele de matematică, amintiți-vă că acesta este un semn că aveți o conexiune bună care se va dezvolta de-a lungul anilor și va crea o relație de invidiat între voi doi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





pixel