5 sfaturi utile pentru a economisi la întoarcerea la școală

Data publicării:
Fotografie de la MART PRODUCTION/ Pexels
Fotografie de la MART PRODUCTION/ Pexels

Uniforme, cărți, rechizite, prânzuri? Cheltuielile pentru întoarcerea la școală pot părea nesfârșite, dar cu următoarele strategii puteți economisi mulți bani.



Pentru copii, întoarcerea la școală poate însemna o nouă etapă interesantă, dar pentru părinți este o perioadă care adesea vine cu o listă de cheltuieli de temut.

Achiziționarea de manuale, rechizite școlare și nevoia de a actualiza hainele sunt detalii care se adună și pot deveni o adevărată provocare financiară.

Educația este unul dintre cele mai bune cadouri pe care le putem oferi copiilor noștri. Cu toate acestea, de la liceu la facultate, este o călătorie costisitoare care necesită angajament și dăruire din ambele părți.

Dar nu-ți face griji, iată câteva secrete despre cum să faci înapoi la școală prietenos în portofel.

Strategii de economisire la întoarcerea la școală

1. Vinde manuale folosite înainte de a te întoarce la școală

O soluție pentru ca părinții să poată recupera măcar o parte din investiția făcută anul trecut pentru copiii lor este să vândă manuale de care nu vor mai avea nevoie.

Ceva care, fără îndoială, va fi de mare ajutor în acoperirea cheltuielilor anului următor.

Piața de cărți uzate încurajează consumul responsabil și durabil, deoarece nu numai că împiedică aceste cărți să ajungă la groapa de gunoi, ci și reduce cererea pentru producția de copii noi. Ceva care reduce presiunea asupra resurselor naturale și a energiei necesare pentru producerea lor.

2. Identificați nevoile copiilor dvs

Înainte de a merge la magazin, fă-ți o listă detaliată cu ceea ce au nevoie copiii tăi. Acest lucru vă va ajuta să evitați achizițiile impulsive și vă va menține concentrat pe elementele esențiale.

Stabilește un buget pentru întoarcerea la școală și ajustează-l în funcție de posibilitățile tale.

Iar dacă copilul tău are un rucsac sau un toc de creion puțin uzat, dar încă utilizabil, de ce să nu îl reînnoiești acasă? Poate fi considerat un meșteșug distractiv pentru ca copiii să își personalizeze lucrurile după bunul plac.

3. Faceți o achiziție inteligentă de uniforme

Una dintre cele mai bune modalități de a face față cheltuielilor de întoarcere la școală este să vezi dacă copiii tăi au haine în stare bună din anul precedent sau dacă pot moșteni uniforme de la frații sau rudele mai mari. Amintiți-vă că reutilizarea este cel mai ieftin mod de a vă îmbrăca micuții.

2. Fotografie... (pexels-rdne-8500423_18391500.jpg)

Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

4. Căutați rechizite școlare la prețuri accesibile

Piața produselor de papetărie este foarte largă și există ceva pentru toate buzunarele. Așa că, ori de câte ori este posibil, caută opțiuni care să fie la îndemâna ta și nu-ți refuza copilului posibilitatea de a alege caietele și culorile care îi plac.

O idee grozavă este să-i înveți pe copiii tăi valoarea banilor implicându-i în procesul de cumpărare. Apoi stabilește un buget pentru rechizite școlare și încurajează-i să ia decizii informate cu privire la produsele pe care le doresc.

5. Împachetați prânzuri sănătoase, la prețuri accesibile

Obișnuirea copiilor tăi de a le oferi bani să cumpere mâncare la școală poate avea un impact mare asupra portofelului lor.

Cu acest sezon de întoarcere la școală, încurajați-vă să creați meniuri săptămânale care includ opțiuni echilibrate de proteine, legume, fructe și cereale. Acest lucru vă va ajuta să evitați achizițiile inutile și să vă asigurați că copiii dumneavoastră mănâncă o dietă sănătoasă.

Pentru a realiza acest lucru, rezervați spațiu în weekend pentru a pregăti prânzurile în lot , cum ar fi sandvișuri, salate sau porții individuale de mâncare. Acest lucru vă economisește timp și bani în zilele de școală.

Pune în practică aceste sfaturi pentru a economisi bani la întoarcerea la școală

A fi părinte vine cu o serie de responsabilități pentru a oferi copiilor tăi instrumentele de care au nevoie pentru a fi oameni fericiți, autosuficienți.

Și, deși întoarcerea la școală poate fi o cheltuială consumatoare de timp, a se asigura că micuții noștri au ceea ce au nevoie pentru educație este unul dintre cele mai bune cadouri pe care le putem oferi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel