6 afirmații pentru a calma un copil furios: Aceste cuvinte pot fi magice și pot contribui la liniștirea micuțului

Data publicării:
6 afirmații pentru a calma un copil furios Aceste cuvinte pot fi magice și pot contribui la liniștirea micuțului
6 afirmații pentru a calma un copil furios Aceste cuvinte pot fi magice și pot contribui la liniștirea micuțului

Copiii pot avea momente în care sunt irascibili, țipă sau dau cu piciorul, la fel ca și adulții. În loc să răspundem cu țipete și frustrare, putem folosi anumite fraze pentru a-i calma. Mulți părinți se confruntă cu crizele de furie ale copiilor lor, deoarece aceștia sunt încă mici și nu știu cum să gestioneze corect astfel de emoții. Cu ajutorul unor fraze potrivite, putem contribui la calmarea copilului furios.



Părinții deseori încearcă să rezolve aceste momente de furie sau frustrare ale copiilor prin intermediul propriilor lor reacții negative, cum ar fi țipetele sau enervarea. Însă, aceste acțiuni nu fac decât să agraveze situația și să nu rezolve problema în cauză.

Există, totuși, modalități prin care putem ajuta copiii să-și regleze emoțiile și să se calmeze. Dacă doriți să aflați cum puteți ajuta copilul să-și reducă furia, vă invităm să continuați să citiți pentru a descoperi câteva afirmații eficiente în acest sens.

Citește și Copilul are o criză de furie. Cum să gestionezi și ce să faci când nervii tăi și ai lui dau pe dinafară. Un expert Montessori oferă trei tehnici prețioase

6 afirmații pentru a calma un copil furios

Cuvintele au puterea de a vindeca sau răni. Ele pot fi magice și, în funcție de tonul pe care îl folosim, pot contribui la calmarea situațiilor de furie ale copiilor noștri. Comunicarea este un aspect extrem de important în aceste momente.

2. -imagine fara descriere- (6-afirmatii-pentru-a-calma-un-copil-furios-aceste-cuvinte-pot-fi-magice-si-pot-contribui-la-linistirea-micutului-2_94173200.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com

1. „Hai să ne liniștim amândoi, bine?”

În mai multe rânduri, s-a întâmplat ca micuțul tău să aibă crize majore de furie, manifestându-se prin țipete și chiar lovituri. Este normal ca în astfel de momente să te cuprindă și pe tine furia. Poate că ai reacționat cu un strigăt, apucându-l de braț și ducându-l în altă parte, în speranța de a-l calma.

În astfel de momente, cel mai important lucru este să încerci să-l înțelegi și să-l ajuți să se calmeze. Poți lua o pauză, inspirând adânc și încercând să îi transmiți cu empatie: „Știu că și tu și eu suntem foarte supărați acum, dar hai să ne liniștim amândoi”. Prin aceste cuvinte, îi arăți că îi înțelegi emoțiile și că ești acolo pentru el. Este esențial să îi oferi spațiu pentru a-și exprima furia și să îi arăți că ești alături de el în acele momente dificile. Prin comunicarea calmă și empatică, poți ajuta la reducerea tensiunii și la restabilirea echilibrului emoțional al copilului.

2. „Și eu mă enervez, dar exprim furia în alt mod”

În fața acestei propoziții, copilul tău simte că empatizezi cu el, se simte foarte supărat și trebuie să elibereze emoția, dar trebuie să o facă în alt mod. 

Fă-l să înțeleagă că este normal ca el să fie supărat, că și adulții se enervează, dar că trebuie să învețe să exprime furia într-un alt mod, de exemplu respirând împreună, cântând un cântecel tare sau orice îți vine în minte în acel moment.

 

3. „Împreună vom găsi o soluție ca să îți iasă bine”

În multe ocazii, copiii se simt furioși și supărați pentru că sunt frustrați când văd că încearcă să facă ceva și nu le iese. Dacă în acel moment îi spui copilului tău fraze de genul: „Nu ai făcut efort” sau „Nu plânge și mai încearcă”, nu îl ajuți să gestioneze acea furie, dar poți înrăutăți situația.

În acest moment, copilul tău are nevoie de cuvinte de încurajare, motivație, încredere. Dacă te implici și îi dai ajutorul tău pentru ca execuția lui să se îmbunătățească, furia va dispărea.

 

4. „Dacă îmi spui calm și fără să strigi, o să înțeleg mai bine”

Dacă copilul, confruntat cu furie, reacționează țipând la părinte, cu siguranță va ajunge să se enerveze și mama sau tatăl. Dar nu trebuie să intrăm în acest cerc vicios. Vom încerca să-l facem să înțeleagă că, dacă ne vorbește în acest fel, nu-l putem înțelege. Este important să te calmezi și să vorbești cu el calm.

 

5. „Ești foarte supărat, nu-i așa? Dacă îți dau o super îmbrățișare care vindecă totul?”

Uneori, copiii, ca și adulții, au o zi proastă și ajung să fie supărați din orice. În cele din urmă, ajung să aibă o furie uriașă și nici măcar ei nu știu de ce.

Dar, în acest moment, tot ce vă cer este înțelegerea și iubirea voastră. În acel moment, îi poți spune copilului tău că ai soluția la furia lui și este o super îmbrățișare care vindecă totul.

 

6. „De ce îți arunci jucăriile? Nu-ți mai plac? Ai fost supărat pe ele?"

Mulți copii, când sunt supărați, reacționează aruncând totul în jurul lor, de obicei jucăriile lor. În acel moment, s-ar putea să fii foarte supărat și să țipi, dar trebuie să încerci să eviți acest lucru.

Cel mic este supărat și probabil nici nu știe de ce. Deci, ai nevoie de cineva care să-ți explice ce faci, astfel încât să realizezi că nu o faci corect. Cu această frază, îl vom face să realizeze că jucăriile lui nu i-au făcut nimic și că nu sunt de vină pentru furia lui și, prin urmare, nu ar trebui să facă asta cu ele.

Vezi și Comportamentele copiilor pe care părinții NU ar trebui să le tolereze niciodată, potrivit experților: „Sunt șase la număr!”

 

Despre afirmațiile care calmează un copil furios

 

Comunicarea eficientă și empatică cu copiii noștri poate fi cheia pentru a calma furia și a evita confruntările. Utilizarea unor fraze potrivite poate ajuta la gestionarea situațiilor tensionate și la înțelegerea emoțiilor copilului.

Este important să ne amintim că fiecare copil este unic și poate răspunde diferit la anumite fraze sau strategii. Observă ce funcționează cel mai bine pentru copilul tău și adaptează-ți comunicarea în funcție de nevoile sale individuale. Prin practicarea unei comunicări calme, empatice și iubitoare, vei construi o relație de încredere și vei ajuta copilul să-și dezvolte abilități de gestionare a furiei și a emoțiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Parintisipitici Team | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel