7 lucruri pe care bunicii NU ar trebui să le facă niciodată!

Data publicării:
7 lucruri pe care bunicii NU ar trebui să le facă niciodată! / FOTO: freepik.com @boggy
7 lucruri pe care bunicii NU ar trebui să le facă niciodată! / FOTO: freepik.com @boggy

Bunicii ocupă o poziție foarte importantă în viața copiilor, urmând părinții în această ierarhie. Este esențial ca bunicii să fie conștienți de acest rol și să se străduiască să ofere un exemplu pozitiv. 



În calitate de bunici, responsabilitatea lor este de a contribui la fericirea și confortul nepoților într-un cadru familial plin de căldură.

Însă, există anumite acțiuni pe care bunicii ar trebui să le evite, deoarece ar putea afecta relația lor cu copiii și nepoții, potrivit specialiștilor de la etapainfantil.com. Este important să găsească un echilibru între implicarea lor și respectarea autorității părinților.

Citește și Studiu: Bunicii au un impact semnificativ asupra sănătății mintale a mamei. La cercetare au participat jumătate de milion de femei cu copii mici

Nu face niciodată aceste lucruri nepoților tăi!

SURSA FOTO: freepik.com @alexgrash

Nu propune idei pentru numirea bebelușului

Selectarea unui nume pentru un copil este o alegere personală pentru părinți și este greu să faci față părerilor nejustificate și inexacte ale altora.

Părinții ar trebui să fie liberi să aleagă un nume care rezonează cu ei și cu identitatea lor, fără a se simți obligați să respecte tradițiile familiale sau să aducă omagiu unui strămoș prin numirea copilului.

Evită să-ți exprimi dezaprobarea în fața nepoților

Este important să eviți să-ți arăți dezacordul sau dezaprobarea față de părinți în prezența nepoților.

Părinții ar trebui să aibă întotdeauna ultimul cuvânt în ceea ce privește educația și îngrijirea copiilor. Este esențial să menții un mediu lipsit de conflicte pentru binele emoțional al copiilor.

Dacă ai ceva de discutat cu părinții, este mai bine să o faci în privat, departe de urechile curioase ale nepoților.

Nu ignora regulile în secret

Indiferent cât de tentant este să încalci regulile stabilite de părinți pentru nepoții tăi, este esențial să nu o faci niciodată.

Dacă o criză de furie sugerează că ar fi mai bine să amâni o excursie în parc sau dacă ora de culcare este strictă la ora 9 seara, respectă aceste reguli.

Dacă un părinte stabilește că un copil nu poate avea două gustări, acest lucru trebuie respectat fără încălcări subtilizate.

Încercarea de a evita regulile în secret poate fi dăunătoare pentru relația ta cu părinții și pentru încrederea lor în tine ca și bunic/ă.

În schimb, dacă simți că ar trebui să existe mai multă flexibilitate în anumite aspecte atunci când îngrijești nepoții, discută deschis cu părinții, astfel încât să puteți ajunge la noi acorduri în loc să încălcați regulile stabilite.

Nu impuneți nepoților propriile voastre convingeri

Este o greșeală să încercați să impuneți propriile voastre convingeri nepoților, în speranța că îi îndrumați către „calea cea bună”. Părinții și bunicii pot oferi îndrumare și suport, însă pe măsură ce copiii cresc, ar trebui să li se permită să-și dezvolte propriile convingeri politice și spirituale.

Este important să încurajăm gândirea critică și să le oferim libertatea de a lua decizii în conformitate cu propria lor înțelegere și valori.

Evită să vorbești negativ despre ceilalți bunici

Indiferent de natura relației tale cu ceilalți bunici ai nepoților tăi, este important să nu vorbești în mod negativ despre ei.

Chiar dacă ai convingerea că ești mai implicat sau mai bun decât ceilalți bunici, este important să respecți relația pe care nepotul tău o are cu aceștia.

În mod inevitabil, pe măsură ce copilul crește, își va forma propriile opinii, dar nu trebuie să fii gelos dacă manifestă apreciere pentru ceilalți bunici.

Evită să vorbești negativ despre părinți

Niciodată să nu vorbești negativ despre părinții nepoților tăi, indiferent de circumstanțe. Fie că este vorba despre fiul sau fiica ta, sau partenerul lor, aceștia sunt părinții copiilor și merită respectul cuvenit.

Chiar dacă nu ești întotdeauna de acord cu deciziile lor, este esențial să le respecți autoritatea.

Dacă ai diferite opinii sau întâmpini probleme cu ei, este important să discuți aceste aspecte personal, ca adulți, fără a implica nepoții în dispute sau conflicte emoționale.

Nu uita că ești și părinte

Pe lângă rolul de bunic sau bunică, este important să nu uiți că ești și părinte.

Relația ta cu copiii tăi adulți este la fel de esențială pentru bunăstarea nepoților tăi. Ei au nevoie de sprijinul și prezența ta în viața lor, iar nepoții tăi pot învăța despre comunicare și relații sănătoase prin exemplul pe care îl oferi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel