9 afirmații pe care să le spui copilului tău ca să iasă dintr-o furtună emoțională și să se calmeze, conform unui expert

Data publicării:
9 afirmații pe care să le spui copilului tău ca să iasă dintr-o furtună emoțională și să se calmeze, conform unui expert / FOTO: freepik.com @volodymyr-t
9 afirmații pe care să le spui copilului tău ca să iasă dintr-o furtună emoțională și să se calmeze, conform unui expert / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cum să-ți ajuți copilul să iasă din furtuna emoțională? Un terapeut pentru copii oferă nouă fraze pentru a calma situația. 



Când un copil este supărat din cauza unui eveniment care l-a făcut trist sau frustrat, furtuna emoțională se poate simți intensă, iar părinții se pot simți neputincioși.

Ce cuvinte ar trebui să spui pentru a-ți mângâia copilul? Cum îl poți ajuta să treacă peste această perioadă dificilă fără să-l grăbești?

Acestea sunt întrebări pe care părinții le pot pune în acest tip de situație.

„Amintiți-vă că nu este nimic în neregulă ca micuții noștri să aibă sentimente mari. Momentul de criză va trece și va trece mult mai repede dacă putem rămâne liniștiți.

În timpul unei crize de furie, lăsați calmul vostru să fie contagios, conectați-vă și acceptați aceste sentimente”, sugerează Deena Margolin, terapeut pentru copii, potrivit parents.fr. Experta împărtășește nouă fraze care vă pot ajuta copilul să treacă prin această criză.

Nouă afirmații pentru a calma furtuna emoțională a copiilor

„Este normal să te simți supărat. Lasă tristețea să treacă.”

„Sunt aici pentru tine. Sunt chiar lângă tine.”

„Te aud.”

„Respiră adânc. Ia o pauză și stai jos un minut.”

„Ce-ar fi să încercăm din nou?”

„Te înțeleg.”

„Voi fi aici dacă ai nevoie de mine.”

„Văd că îți este greu.”

„Nu pare corect.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel