9 motive pentru care mamele singure sunt superfemei

Data publicării:
Fotografie de la Karolina Kaboompics/ Pexels
Fotografie de la Karolina Kaboompics/ Pexels

Nu este ușor când ești singur cu un copil. Dar o mamă va face întotdeauna totul pentru a-i oferi copilului ei tot ce are nevoie. Ea îl iubește și nu există niciun obstacol pe care să nu-l poată depăși. 



A fi părinte singur poate fi destul de provocator și copleșitor, mai ales că trebuie suplinite responsabilitățile legate de îngrijirea copiilor și a casei, care se împărțeau la doi. De ce sunt mamele singure diferite de celelalte femei?

1. Ele nu au sprijinul unui bărbat

Este cu adevărat dificil să faci totul singură. Gătitul, curățenia, lucrul și îngrijirea ta sunt obositoare pentru o mamă singură cu un copil. Și mamele singure vor face orice pentru copilul lor.

2. Nu au un plan de rezervă

Când copiii sunt bolnavi sau când devin adolescenți rebeli, mamele singure trebuie să facă față sgure și nu au acel „cineva” care să-i stea alături și să-i ajute. Disciplinarea unui copil capricios fără sprijinul unui partener poate fi foarte dificilă. Cu toate acestea, mamele singure o fac cu finețe și grație.

3. Totul depinde de ele

Ele nu au luxul de a transfera orice responsabilitate asupra altcuiva. Dacă seara are loc o conferință părinți-profesor și o doare capul, vor merge la întâlnire. Dacă sunt la serviciu și primesc un telefon de la școală că copilul lor este bolnav, vor aranja tot ce este necesar pentru a avea grijă de copilul lor.

4. Nu au timp pentru ele înseși

Nici măcar nu știu ce înseamnă timpul liber sau un masaj, pentru că seara lor liberă presupune vizionarea desenelor animate sau a serialelor preferate ale copiilor lor până adorm.

5. Ele fac sacrificii pentru copii

Ele pun nevoile copiilor înaintea lor. Își iubesc copiii mai mult decât orice și sunt fericițte să facă tot ce este necesar pentru a-l face fericit. Zâmbetul de pe chipul lui înseamnă lumea pentru ele. Există o putere emoțională pură implicată în acest act simplu.

6. Aspectul financiar

Au trecut vremurile în care casele erau accesibile și locurile de muncă cu salariul minim erau de fapt viabile. Chiar și locurile de muncă care necesită nenumărate grade și ani de educație sunt adesea prost plătite din cauza costului ridicat al vieții. Mamele singure trebuie să înțeleagă acest lucru și să treacă peste lună cu un singur salariu. Ele trebuie să gestioneze singuri stresul financiar, încercând în continuare să ofere tot ce își dorește copilul. Aceasta este o putere pe care mulți oameni nu o au.

2. Fotografie... (pexels-pixabay-220455_15853200.jpg)

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

7. Sunt universale

Ele sunt asistente, profesori, mecanic, instalator, bucătar, șofer.... Cum poate o persoană să-și asume atâtea responsabilități și să nu înnebunească complet? Nu este doar o voință și un instinct biologic, este un nivel superior de putere.

8. Ele fac totul cu un zâmbet

Se luptă între zâmbete și durere. S-ar putea să-și rețină lacrimile și să încerce să rețină o cădere mentală, dar totuși se vor grăbi de la serviciu la jocul de fotbal al copilului sau la spectacolul la școala de muzică pentru a-i încuraja. Chiar și atunci când sunt nefericite, triste și vor doar să se ascundă sub pături, ele sunt în continuare acolo pentru copii.

9. Nu sunt apreciate

Sunt adesea subestimate din cauza a tot ceea ce fac. Ele fac totul singuri. Dar uneori își doresc un cuvânt de sprijin și un sentiment de merit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel