Știri de interes
EXCLUSIV
Atunci când un părinte este alcoolic, impactul asupra copilului poate fi profund și complex. Unul dintre cele mai mari sentimente pe care copilul îl poate experimenta este vinovăția.
Pierderile dinților sunt un moment important în viața oricărui copil și reprezintă o etapă naturală a dezvoltării dentare.
„Sunt foarte sceptic la chestia cu competențele” , spune fără ocol Constantin Lomaca, profesor de Științe, fost șef de catedră și director de curriculum în Australia, astăzi coordonator al Departamentului de Știință la Franconian International School din Erlangen, Germania.
Ca părinți, cea mai importantă responsabilitate a noastră este să ne creștem și să ne educăm copiii. De la îngrijirea sănătății și alimentației lor, până la transmiterea valorilor de bază ale vieții, avem o listă lungă de sarcini importante de îndeplinit.
Până mai ieri, copilul tău te privea înainte de a face orice, îți umplea desenele cu inimioare și îți scria numele, iar când îi spuneai „noapte bună” , te ruga să mai rămâi puțin lângă el. Apoi, într-o zi, fără niciun avertisment, toate acestea încep să dispară.
În comparație cu generațiile trecute, copiii de astăzi sunt obișnuiți să primească lucrurile rapid, aproape instantaneu: de la posibilitatea de a comunica printr-o simplă apăsare de buton, până la omiterea reclamelor atunci când urmăresc un film sau o emisiune TV.
Paștele este o sărbătoare importantă, dar pentru copiii mici poate fi dificil să înțeleagă semnificația sa. 
EXCLUSIV
Într-o lume în care dependențele pot lua forme neașteptate, una dintre cele mai grave este cea care afectează relațiile din interiorul familiei.
Cine nu își dorește să crească un copil fericit? Sigur că toți părinții visează la asta, dar în realitate, cum putem să facem asta? Nu există o rețetă magică, dar cu câteva „trucuri” simple, dar eficiente, putem să le facem viața mult mai plăcută și mai echilibrată.
Tatuajele sunt o formă de artă personală, un mod de a-ți exprima individualitatea și pasiunea. Cu toate acestea, decizia de a-ți face un tatuaj nu ar trebui să fie luată ușor.
EXCLUSIV
Călătoriile sunt, fără îndoială, una dintre cele mai mari plăceri ale tinereții. Când ești tânăr, lumea întreagă pare un teren de joacă nesfârșit, iar fiecare destinație te cheamă cu promisiunea unei noi aventuri. 
Sâmbătă, 5 aprilie, la Botoșani, a avut loc ceremonia de premiere a Olimpiadei Naționale de Matematică, un eveniment de prestigiu ce reunește anual cei mai buni elevi din liceele din întreaga țară. 
A lucra de acasă poate părea un vis pentru mulți dintre noi – să fii aproape de copii, să ai un program mai flexibil și să îți poți organiza ziua cum vrei.
EXCLUSIV
În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, realizată de redactorul-șef Părinți și Pitici, Loredana Iriciuc, de duminică, 6 aprilie, începând cu ora 15:00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Părinți și Pitici, DC News și DC News TV, vom vorbi despre lecțiile dure din „Adolescence” ....
Parenting-ul pozitiv este despre a crea o atmosferă în care copiii se simt iubiți, respectați și sprijiniți, fără a recurge la pedepse.
Fiecare părinte își dorește să crească un copil fericit, care să devină un adult echilibrat și încrezător. Însă, în efortul nostru de a le oferi o copilărie „perfectă” , ajungem uneori să contribuim, fără să ne dăm seama, la apariția anxietății – exact ceea ce ne-am dori ca ei să evite.
EXCLUSIV
Educația unui copil nu se rezumă doar la ce se întâmplă între pereții unei școli. În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, Răzvan Vasile, antreprenor, speaker, mentor și life coach, a explicat că educația este un proces continuu, care se împreunează în trei mari piloni: „Școala se împarte în trei...
Află care sunt cele mai bune licee din România în 2025, ce profiluri au fost cele mai dorite și unde s-a intrat cu medii de peste 9,80. 
Paștele este momentul perfect pentru a petrece timp de calitate alături de cei dragi, iar ce poate fi mai plăcut decât o seară de filme tematice?
În viața de zi cu zi, copiii pot întâmpina diverse situații care îi pot împiedica să ajungă la școală. Deși educația este esențială, există momente când absențele sunt justificate de evenimente excepționale
O nouă provocare virală pe TikTok, cunoscută sub numele de „provocarea Zizi” , stârnește îngrijorare în rândul autorităților. 
Toți părinții își doresc copii inteligenți, curioși și capabili să se descurce bine în viață. Dar ce putem face, concret, pentru a-i ajuta să-și dezvolte inteligența? Un studiu amplu, intitulat „How to Make a Young Child Smarter: Evidence From the Database of Raising Intelligence” , a analizat...
România se confruntă cu o realitate alarmantă: aproape jumătate dintre elevi sunt analfabeți funcțional.
În fiecare zi, multe familii se confruntă cu aceeași provocare: copiii care amână temele la nesfârșit, care găsesc orice pretext pentru a evita momentul scrisului și care par să se împotmolească în propria lor frustrare. De ce se întâmplă asta? Și, mai ales, cum ar trebui să reacționeze...
A fi profesor în sistemul de învățământ este una dintre cele mai dificile meserii. Pe lângă provocările zilnice din clasă, cadrele didactice trebuie să facă față unor probleme precum lipsa finanțării și elevii tot mai dependenți de tehnologie. Din acest motiv, profesorii din întreaga lume caută...

pixel