Trend - Top citite
Știri de interes
A fi părinte este atât cea mai frumoasă, cât și cea mai provocatoare, cea mai satisfăcătoare, dar și cea mai frustrantă și, uneori, chiar cea mai fericită meserie pe care o poate avea un adult. Totuși, ca oameni, reacționăm adesea față de copiii noștri în funcție de circumstanțele, acțiunile...
Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare a început, iar părinții pot completa cererile-tip fie online, fie direct la unitatea de învățământ. Procesul nu funcționează pe principiul „primul venit, primul servit” , iar părinții au timp să depună actele până pe 6 mai.
Cum își exprimă tinerii din Generația Z sentimentele de dragoste? 
Pe 2 aprilie, întreaga lume marchează Ziua Mondială a Conștientizării Autismului, un moment dedicat sensibilizării și educației publicului despre autism și persoanele care trăiesc cu această afecțiune.
Psihologul dr. Jeffrey Bernstein afirmă că, în practica sa de consiliere familială, întâlnește frecvent copii care nu își ascultă părinții și manifestă comportamente sfidătoare. Pentru a reduce conflictele, el le oferă acestora diverse instrumente comportamentale și cognitive.
Există o linie fină între disciplină și comportamentele care, fără intenție, îi pot face pe copii să se simtă neiubiți.
EXCLUSIV
Epuizarea mentală este o stare cu care mulți dintre noi ne confruntăm, dar puțini reușesc să o descrie cu adevărat în cuvinte.
Dacă te-ai simțit vreodată prins în capcana procrastinării sau ai simțit că e greu să te ții de promisiunile pe care ți le faci, știi cât de important este să dezvolți obiceiuri bune și să devii mai disciplinat. 
O elevă de clasa a VI-a dintr-o școală din Petrila, Hunedoara, a trecut printr-o experiență traumatizantă după ce profesoara de Limba română i-a smuls genele false cu forța. 
Într-o lume în care părinții sunt, adesea, sub presiunea de a îndeplini așteptări externe și de a face față provocărilor cotidiene, există o perspectivă despre educație și relația cu copiii care merită să fie privită mai îndeaproape.
EXCLUSIV
Matematica este percepută de mulți elevi ca fiind greoaie, lipsită de sens și, uneori, de-a dreptul intimidantă. „Nu sunt bun la matematică” este o afirmație pe care o auzim frecvent în rândul elevilor, iar consecințele acestei convingeri sunt devastatoare: mulți copii renunță să mai încerce,...
Când alți copii de vârsta lui intră pe poarta grădiniței cu zâmbetul pe buze, iar el începe să plângă și se ține scai de tine, când vine la tine cu lacrimi în ochi și-ți povestește că un copil l-a împins la tobogan, când plânge pentru a șasea oară că nu vrei să-l lași cu bunicii, îți vine să te...
Bunicii ocupă un loc special în viața nepoților lor. Prin iubirea lor necondiționată, transmit valori, oferă sprijin și creează amintiri de neprețuit. Iată trei obiceiuri care demonstrează dragostea lor autentică.
Ziua Păcălelilor de Aprilie este aici și, ca în fiecare an, toată lumea se pregătește pentru o zi plină de glume și farse!
Această zi se sărbătorește pe 1 aprilie în fiecare an și este cunoscută ca acea zi în care oamenii fac farse farse între ei.
Dr. Daniel Gregory Amen, un psihiatru și specialist renumit în tulburările cerebrale, subliniază un adevăr incomod: părinții sunt groaznici la un aspect în relația cu proprii copii.
Creatorii serialului de succes Netflix „Adolescență” au stârnit o discuție în Marea Britanie și nu numai despre cum să protejăm copiii de misoginia violentă și alte conținuturi dăunătoare de pe rețelele sociale.
Ziua Păcălelilor, sărbătorită pe 1 aprilie, este cunoscută în întreaga lume ca o zi dedicată farselor și glumelor.
Atunci când ne gândim la copilărie, mulți dintre noi își amintesc de momentele de iubire, protecție și învățăturile primite de la părinți. Însă pentru unii dintre noi, realitatea este diferită.
Fiecare părinte își dorește ca al lui copil să crească armonios și, în același timp, să păstreze o relație apropiată cu el pe termen lung. Însă legăturile puternice nu apar întâmplător – ele se construiesc prin interacțiuni zilnice, mici, dar semnificative, care îi oferă copilului siguranță,...
Pe vremuri, numele aveau greutate. Ele veneau cu o poveste, cu o semnificație aparte, cu un respect pentru strămoși. Astăzi, multe dintre aceste nume au ajuns să fie considerate „bătrânești” , fiind aproape uitate în registrele de stare civilă.
Ministerul Educației anunță notele obținute de elevi la simularea Evaluării Naţionale 2025.
​Într-un gest plin de compasiune și responsabilitate socială, un spital a inaugurat recent „Baby Basket” , oferind un refugiu sigur și anonim pentru nou-născuții ale căror părinți se află în situații dificile. 
Transformă reactivitatea în încredere cu patru cuvinte simple.
EXCLUSIV
Ai avut vreodată senzația că te dor dinții, chiar dacă nu ai nicio problemă dentară? Sau că te simți obosit și slăbit, chiar dacă n-ai avut niciun motiv clar?

pixel