ACEASTA este cea mai căutată universitate din România. Record de candidați la admitere

Data publicării:
ACEASTA este cea mai căutată universitate din România. Record de candidați la admitere / FOTO: freepik.com@Gefoil
ACEASTA este cea mai căutată universitate din România. Record de candidați la admitere / FOTO: freepik.com@Gefoil

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) din București a organizat duminică examenul de admitere, la care s-au înscris 4.204 candidați. 



Dintre aceștia, 2.743 candidați concurează pentru cele 737 de locuri finanțate de la buget și 250 de locuri cu taxă la Facultatea de Medicină. În plus, 35 de premianți ai olimpiadelor naționale și internaționale la discipline precum biologia, fizica și chimia au fost admiși fără examen. Universitatea a menționat că pentru cele două locuri la Medicină, destinate viitorilor angajați ai Serviciului Român de Informații, s-au înscris 5 candidați, potrivit Observatornews.

UMFCD înregistrează anul acesta un număr record de candidați înscriși la examenul de admitere, care va avea loc duminică, 21 iulie 2024, începând cu ora 9.

Pentru ocuparea celor 1.795 de locuri disponibile (1.260 finanțate de la buget și 535 cu taxă) s-au înscris 4.204 candidați, o creștere de 360 față de 2023 și de 707 față de 2022, a anunțat universitatea.

Examenul de admitere pentru domeniile Medicină, Stomatologie și Farmacie, precum și pentru Facultatea de Moașe și Asistență Medicală (FMAM), se va desfășura în mai multe locații din București. Candidații înscriși la Facultățile de Medicină și Stomatologie vor susține concursul în Complexul Expozițional Romexpo (pavilioanele B1 și B2), iar cei de la Facultatea de Farmacie și FMAM vor susține examenul la Facultatea de Farmacie și Palatul Facultății de Medicină.

Repartizarea locurilor pentru admiterea în anul universitar 2024-2025 este următoarea:

- Facultatea de Medicină: 737 locuri finanțate de la buget și 250 locuri cu taxă (360 de credite, 6 ani de studiu)
- Facultatea de Stomatologie: 201 locuri finanțate de la buget și 100 locuri cu taxă (360 de credite, 6 ani de studiu)
- Facultatea de Farmacie: 100 locuri finanțate de la buget și 20 locuri cu taxă (300 de credite, 5 ani de studiu)
- FMAM, specializarea Asistență Medicală Generală și Moașe: 119 locuri finanțate de la buget și 70 locuri cu taxă, respectiv 15 locuri finanțate de la buget și 15 locuri cu taxă (240 de credite, 4 ani de studiu)
- Specializările Balneofiziokinetoterapie și Recuperare Medicală și Tehnică Dentară: 44 locuri finanțate de la buget și 40 locuri cu taxă pentru fiecare specializare (180 de credite, 3 ani de studiu).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel