Copilăria timpurie este o perioadă care ar trebui valorificată la maximum pentru a insufla valori morale care vor trăi pentru totdeauna în conștiința copiilor.
Recunoștința și afecțiunea au repercusiuni emoționale profunde în creșterea copiilor. Așadar, folosirea cuvintelor și acțiunilor pentru a le arăta cât de mult îi iubești este o modalitate excelentă de a le crește stima de sine și încrederea în sine.
Recunoștința sinceră este una dintre cele mai mari expresii de apreciere pe care o persoană le poate face pentru altul. Pentru că nu este doar un act care transmite o mare energie pozitivă, ci este și o îmbrățișare emoțională pe care o oferim celor care ne-au oferit ajutorul lor. Așa că încă din copilărie este esențial să înveți să cultivi recunoștința pentru a crește oameni buni.
În spatele unui simplu „mulțumesc” se află o mare putere care poate aduce multă fericire și bucurie în viața oamenilor. De aceea încercăm să le insuflăm copiilor aprecierea încă de la o vârstă fragedă pentru ca aceștia să fie conștienți de impactul acesteia. Și este important să prețuim toate acele lucruri frumoase care ni se întâmplă în viață, de la sănătate la dragostea de familie.
Pentru ca copiii să învețe valori morale valoroase, este important să li se dea un exemplu bun în fiecare zi și în acest fel noi le insuflăm lecții și limite care le permit să se comporte în societate. Pentru că niciun părinte nu se poate aștepta ca copilul său să fie respectuos și recunoscător dacă acesta nu este tipul de comportament pe care îl văd acasă.
Când tu, ca tată sau mamă, iei inițiativa și îi spui micuțului tău „mulțumesc că ești copilul meu”, este o modalitate grozavă de a te conecta din dragoste și de a-ți arăta afecțiunea. În plus, ajută la întărirea stimei de sine, a încrederii și a sentimentului de apartenență, confirmând că sunt o ființă specială pentru familia lor și cu calități care merită să fie celebrate.
Din acest motiv, fii conștient de impactul cuvintelor tale și încearcă să-i spui micuțului tău în fiecare zi cât de mult îl iubești și cât de fericit te face să-l ai alături. O idee bună este să folosiți această frază magică în fiecare seară pentru a cultiva o sămânță emoțională a iubirii de familie. Cu siguranță, în câteva seri, fiul tău te va precede și va fi primul care va spune „mulțumesc că ești mama mea”.
Fă-o personală: Spune-o într-un moment autentic, atunci când sunteți doar voi doi, pentru a avea un impact emoțional mai mare.
Fii sincer: Cuvintele trebuie să vină din inimă. Copiii simt când aprecierile sunt autentice.
Adaptează la context: Poți folosi această expresie și în momente de calm sau chiar după o situație dificilă, pentru a arăta că legătura voastră este mai presus de circumstanțele negative.
Comunicarea este una dintre marile baze ale oricărei relații parentale. Din acest motiv, fii conștient de puterea pe care o au unele fraze și cuvinte. Pentru că la fel cum prejudecățile și etichetele pot distruge sentimentele copiilor, recunoștința și dragostea sinceră le pot întări stima de sine și încrederea în sine.
Așa că nu uita să-i spui micuțului tău în fiecare seară „mulțumesc că ești fiul meu”. Arată-i că, în ciuda inconvenientelor care pot apărea, vei fi mereu fericit să-l ai alături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.