Acesta este motivul pentru care adolescenții nu își ascultă părinții, conform unui studiu: „E de natură neurologică!”

Data publicării:
Acesta este motivul pentru care adolescenții nu își ascultă părinții, conform unui studiu: „E de natură neurologică!” / FOTO: freepik.com @user8647581
Acesta este motivul pentru care adolescenții nu își ascultă părinții, conform unui studiu: „E de natură neurologică!” / FOTO: freepik.com @user8647581

Se luptă mamele să fie auzite de adolescenții lor? Unii ar putea răspunde „da” fără ezitare. 



Publicitate

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Neuroscience, motivul este de natură neurologică!

În timpul adolescenței, partea creierului stimulată de vocea mamei se schimbă, iar adolescenții devin astfel mai puțin sensibili la vocea acesteia.

La această vârstă, adolescenții încep să fie mai receptivi la vocile altor persoane.

Rețelele de socializare le permit să mențină legătura cu prietenii lor chiar și atunci când sunt izolați în camerele lor. Acest lucru crește posibilitatea de a-și ignora părinții.

Sarah Ockwell-Smith, expertă în preadolescenți și adolescenți, explică în Good To Know: „Adolescenții de astăzi sunt sociabili chiar și când sunt închiși în camerele lor, însă sunt sociabili cu prietenii lor, nu cu noi.”

Tendința crescută de iritabilitate

Referitor la poziția defensivă și iritabilitatea adolescenților, o zonă a creierului aflată în dezvoltare ar putea fi responsabilă: Zona creierului lor responsabilă de reglarea emoțiilor este încă în plin proces de dezvoltare și nu va fi complet dezvoltată pentru încă aproximativ zece ani.

Când părinții întreabă: `Când vei veni să petreci timp cu noi?`, în loc să răspundă rațional, este mai probabil să fie întâmpinați cu bufnete, ochi dați peste cap, înjurături, uși trântite sau, foarte des, tăcere.

Aceste comportamente sunt normale pentru adolescenți; nu sunt în mod deliberat nepoliticoși sau lipsiți de respect, ci au doar un creier adolescent în dezvoltare.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel