Acesta este motivul pentru care mamele de gemeni trăiesc mai mult

Data publicării:
Fotografie de la Edwin Ariel Valladares/ Pexels
Fotografie de la Edwin Ariel Valladares/ Pexels

A avea gemeni îți prelungește viața, acesta este rezultatul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Utah și publicat în jurnalul Proceedings of the Royal Society B.



Evident nu doza dubla de scutece prelungește viața mamelor de gemeni, ci faptul ca sunt mai puternice fizic.

Rezultatul studiului sugerează că gemenii nu sunt un accident reproductiv care să o sece, la propriu, pe mamă de energie şi minerale, ci mai degrabă gemenii ar putea fi o adaptare evoluţionară în care mamele sănătoase transmit genele de două ori, nu doar o dată.
Astfel gemenii reprezintă un indicator al naturii extraordinare și al puterii fizice excepționale a femeilor.

Pentru a analiza situația nașterilor de gemeni înainte de reproducerea asistată, echipa de cercetare a folosit baza de date a populației din Utah, SUA, o hartă genealogică mare care datează de la începutul secolului al XIX-lea. Din baza de date au fost selectate familii de femei născute între 1807 și 1899, care au trăit cel puțin până la vârsta de 50 de ani, adică până la finalizarea vieții reproductive. Baza de date finală a avut 58.786 de femei.

Acestea au fost apoi comparate cu mamele de copii unici, pentru a analiza diferențele în ceea ce privește: durata de viață, numărul de copii, timpul scurs între o sarcină și alta și durata perioadei fertile.

Să fii mamă de gemeni? Distracția este dublă

Presupunând că o sarcină dublă poate afecta puterea unei femei, cercetătorii au descoperit că mamele de gemeni au câștigat detașat în fața mamelor de copii unici, din toate punctele de vedere.  Au trăit mai mult, au avut vieți reproductive mai lungi, au avut timpi scurți de recuperare în timpul sarcinii și, în general, au avut mai mulți copii.

Limitele cercetării

Rezultatele cercetării nu s-au schimbat de-a lungul timpului, în ciuda faptului că înainte de 1870 condițiile igienice și medicale în care trăiau femeile erau mai grave decât cele de după.

Este dificil să compari datele din secolul al XIX-lea până în prezent deoarece FIV a crescut probabilitatea nașterii de gemeni. Și alți factori s-au schimbat: femeile de astăzi au mai puține sarcini decât în ​​trecut, așa că șansele lor de a avea gemeni sunt, de asemenea, în scădere. Cu toate acestea, un studiu din 2000 asupra femeilor din zonele rurale din Gambia a constatat că mamele de gemeni aveau o sănătate fizică și reproductivă mai bună decât mamele cu copii numai.

Citește și: 

Cum să rămâi însărcinată cu gemeni? Există sfaturi pentru a crește șansele? Specialist: „Acești factori pot influența probabilitatea”

Un aspect fundamental pe care trebuie să-l conștientizăm este că venirea pe lume a gemenilor reprezintă un eveniment cu o probabilitate redusă, mai ales în cadrul concepției naturale. Acest lucru se datorează faptului că sarcinile multiple sunt rar întâlnite în mod natural. Situația este diferită atunci când discutăm despre utilizarea tehnicilor de reproducere asistată. Cu toate acestea, dacă dorești să mărești șansele de a concepe gemeni, există câțiva factori pe care poți să-i iei în considerare. Este important de menționat că acești factori nu au o susținere științifică solidă, dar s-ar putea să merite atenția ta.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: gemeni longevitate mama de gemeni studiu





DC Media Group Audience
pixel