Acesta este numele scurt de fată din trei litere pe care părinții îl aleg cel mai mult pentru copiii lor: semnificația sa este foarte frumoasă

Data publicării:
Acesta este numele scurt de fată din trei litere pe care părinții îl aleg cel mai mult pentru copiii lor: semnificația sa este foarte frumoasă / FOTO: freepik.com@ gpointstudio
Acesta este numele scurt de fată din trei litere pe care părinții îl aleg cel mai mult pentru copiii lor: semnificația sa este foarte frumoasă / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

Dacă în urmă cu câteva decenii tendința era către nume compuse și nume foarte lungi, în prezent se întâmplă contrariul: părinții aleg nume din ce în ce mai scurte pentru urmașii lor. Numele din trei și patru litere urcă în clasamentul celor mai populare nume, și nu numai în țara noastră.



Dacă aruncăm o privire la cele mai populare nume din Spania pentru nou-născuți, există un nume de fată super scurt care ne atrage atenția: Mia. Este numele din trei litere preferat de părinți pentru fiicele lor. Un nume melodios, cu forță și o semnificație frumoasă.

În Spania, aproape unsprezece mii de fete poartă acest nume, cu o vârstă medie de 4,9 ani, ceea ce ne dă un indiciu că este un nume care stabilește o tendință în ultimii ani.

Se află în top 10 cele mai populare nume pentru fete nou-născute în cinci comunități: Asturias, Insulele Baleare, Cantabria, Catalonia, Galicia.

Și nu numai în Spania. În alte țări europene, precum Croația, Malta, Elveția și Estonia, Mia este, de asemenea, cel mai popular nume de trei litere pentru fete.

Este, de asemenea, unul dintre cele mai populare nume de fete din Argentina, conform datelor din Registrul național al persoanelor, și este al șaselea cel mai ales nume de către părinții din Columbia, al doilea cel mai scurt după Ana.

Semnificația numelui Mia

Deși mulți pot crede că semnificația numelui Mia este posesivă („este ceva al meu”) și este perfect valabil dacă părinții îl aleg din acest motiv, adevărul este că numele Mia este un diminutiv al lui Maria, un nume de origine ebraică care înseamnă „cea aleasă”, „cea iubită de Dumnezeu”.

Este un diminutiv care a dobândit statutul de nume propriu, așa cum s-a întâmplat cu Lola sau Alex, de exemplu. Este folosit și ca diminutiv al altor nume cu sonorități asemănătoare, precum Miriam, Amelia sau Emilia.

Poate fi scris cu sau fără accent. În spaniolă, se scrie cu accent deoarece are un hiat de vocală închisă accentuată urmată de o vocală deschisă.

Celebrități cu numele Mia

Printre celebritățile care poartă acest nume sunt femei din lumea filmului și a televiziunii care au inspirat mulți părinți în alegerea numelui.

Actrița americană Mia Farrow, actrița suedeză Mia Hagman, actrița canadiană Mia Kirshner, actrița australiană Mia Wasikowska, actrița și modelul britanic Mia Goth, cântăreața și compozitoarea anglo-portugheză Mia Rose, jucătoarea de fotbal de origine americană Mia Hamm, o actriță canadiană, Mia Kirshner, o actriță australiană, Mia Wasikowska și compozitoare anglo-portugheză Mia Rose. 

În ficțiune, Mia Colucci este personajul interpretat de Luisana Lopilato și Anahi în telenovelele Rebelde Way și Rebelde, Mia Toretto este un personaj din filmul The Fast and the Furious și Mia Wallace este un personaj din filmul Pulp Fiction.

Se regăsește și ca titlu de cântec, cum ar fi Mia de la trupa Aerosmith pe album.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel