Aceste DEFECTE arată, de fapt, că ești foarte inteligent, potrivit oamenilor de știință: „Demonstrat de mai multe studii!”

Data publicării:
Aceste DEFECTE arată, de fapt, că ești foarte inteligent, potrivit oamenilor de știință: „Demonstrat de mai multe studii!” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection
Aceste DEFECTE arată, de fapt, că ești foarte inteligent, potrivit oamenilor de știință: „Demonstrat de mai multe studii!” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Diverse studii au arătat că anumite trăsături de personalitate, de obicei considerate negative de către majoritate, pot fi de fapt semne ale unei inteligențe superioare. Te regăsești în vreuna dintre aceste trăsături?



Fiecare dintre noi are defecte și, uneori, acestea nu sunt chiar atât de rele. De fapt, unele dintre aceste trăsături pot indica un nivel ridicat de inteligență. Acest lucru a fost demonstrat de mai multe studii.

De-a lungul anilor, cercetători din diverse domenii au încercat să identifice caracteristicile comune ale persoanelor cu un IQ ridicat. Dacă ai crezut că aceste studii au descoperit doar aspecte pozitive, rezultatele s-ar putea să te surprindă.

Anumite trăsături pe care le considerăm, în general, defecte, ar putea fi, de fapt, indicatori ai unei inteligențe superioare. Așadar, dacă te-ai simțit vreodată descurajat de anumite aspecte ale personalității tale, e posibil ca acestea să fie un semn că ești mai inteligent decât crezi.

Citește și Elevii care au această atitudine în clasă sunt mai deștepți, spun oamenii de știință: „NU este vorba despre comportamentul celor mai disciplinați!”

Persoanele inteligente sunt, de fapt, și cele mai vulgare

Un exemplu grăitor îl constituie un studiu realizat în 2015 de departamentul de psihologie al Colegiului Marist din Statele Unite, citat de etudiant.lefigaro.fr. Acesta arată că, în contrast cu credința populară, persoanele inteligente sunt, de fapt, și cele mai vulgare.

Pentru a-și desfășura cercetarea, oamenii de știință au adunat 43 de participanți (bărbați și femei) într-o cameră și le-au dat diferite sarcini verbale.

Participanților li s-a cerut să enumere cât mai multe cuvinte pe baza unei litere date sau a unei instrucțiuni specifice, cum ar fi „numește multe animale” sau „spune cele mai vulgare cuvinte”.

Rezultatele au fost surprinzătoare: persoanele care au folosit cele mai multe cuvinte obscene au fost și cele care au demonstrat cel mai vast vocabular. Astfel, cercetătorii au concluzionat că utilizarea frecventă a cuvintelor vulgare este un semn al fluenței verbale generale.

Potrivit acestora, oamenii care înjură au, de fapt, mai multe resurse lingvistice pe care se pot baza pentru a-și exprima punctul de vedere.

Vezi și Dacă te întrebi cum să-ți înveți copilul inteligența emoțională, consultă aceste sfaturi de top de la experți

SURSA FOTO: freepik.com @dotshock

 

Persoanele care merg la culcare mai târziu au „un nivel mai ridicat de complexitate cognitivă”

Și a avea un vocabular bogat nu este singurul lucru pe care oamenii cu un IQ ridicat îl au în comun, spun oamenii de știință. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la London School of Economics în 2010, momentul în care un individ merge la culcare poate influența nivelul său de inteligență.

Satoshi Kanazawa, unul dintre autorii studiului, a afirmat că persoanele care merg la culcare mai târziu au „un nivel mai ridicat de complexitate cognitivă”.

Alte studii au confirmat aceste concluzii. De exemplu, cercetătorii de la Universitatea din Madrid au testat 1.000 de tineri folosind exerciții de raționament inductiv, cunoscute și sub denumirea de teste de raționament logic, care măsoară capacitatea unei persoane de a rezolva probleme pe baza unor informații necunoscute. Rezultatele au arătat că „bufnițele de noapte” au performat „considerabil mai bine” la aceste teste.

Aceste descoperiri sugerează că preferința pentru orele târzii poate fi asociată cu o inteligență superioară. Se pare că persoanele care rămân active și lucide până târziu în noapte au o capacitate cognitivă mai complexă și sunt mai bune la rezolvarea problemelor. Așadar, dacă obișnuiești să stai treaz până târziu, ar putea fi un semn că ai abilități cognitive avansate.

Citește și Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu

Dezordinea ar putea stimula inteligența

Asta nu e tot! Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au arătat într-un studiu publicat în 2013 că dezordinea ar putea stimula inteligența. Pentru a-și desfășura studiul, aceștia au analizat rezultatele unui test la care au participat 48 de studenți americani. Studenții au fost împărțiți în două grupuri: unii au fost plasați într-o cameră ordonată, iar ceilalți într-o cameră dezordonată. Apoi, li s-a cerut să vină cu zece idei pentru noi utilizări ale mingilor de ping-pong.

Rezultatele au fost revelatoare: participanții din camera dezordonată au oferit idei mult mai creative decât cei din camera ordonată. Aceasta sugerează că dezordinea poate încuraja gândirea inovatoare și soluțiile originale.

Așadar, dacă ești criticat pentru limbajul tău colorat, pentru ora târzie la care te culci sau chiar pentru haosul care domnește pe biroul tău, știi ce să răspunzi! Toate aceste trăsături ar putea fi semne ale unei inteligențe superioare.

Limbajul tău bogat, preferința pentru orele târzii și dezordinea din spațiul de lucru sunt toate aspecte care, potrivit cercetărilor, sunt asociate cu abilități cognitive avansate și o creativitate sporită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Dezvoltare intelectuala





pixel