Aceste locuri de muncă sunt cele mai STRESANTE, conform LinkedIn. Iată de ce!

Data actualizării: | Data publicării:
Aceste locuri de muncă sunt cele mai STRESANTE, conform LinkedIn. Iată de ce! / FOTO: freepik.com@Drazen Zigic
Aceste locuri de muncă sunt cele mai STRESANTE, conform LinkedIn. Iată de ce! / FOTO: freepik.com@Drazen Zigic

Jobul cu cea mai mare rată de burnout este, de asemenea, unul dintre cele mai populare locuri de muncă pentru care companiile recrutează.



Jobul cu cea mai mare rată de burnout este, de asemenea, unul dintre cele mai populare locuri de muncă pentru care companiile le angajează.

Acesta este cel puțin conform unei cercetări recente de la LinkedIn, care a chestionat peste 16.000 de profesioniști din SUA între martie și iunie. Este vorba despre manager de proiect.

Citește și „Joburi plătite bine și fără BAC: Chiar și fără diplomă, tinerii se pot angaja rapid pentru salarii de 2.000 de euro”

Patru din zece lucrători din SUA raportează că se simt blocați și epuizați în locurile lor de muncă, a descoperit LinkedIn. Această rată este și mai mare pentru managerii de proiect, 50% dintre profesioniștii din acest domeniu spunând că se simt epuizați.

La celălalt capăt al spectrului, o treime dintre lucrătorii din consultanță, imobiliare și roluri de dezvoltare a afacerilor se simt stresați și epuizați, ceea ce sugerează că aceste locuri de muncă sunt cele mai puțin susceptibile la epuizare, relatează LinkedIn.

Iată domeniile de muncă cu cele mai mari rate de epuizare, conform cercetării LinkedIn:

Sursa foto: freepik.com@freepik

Management de programe și proiecte

Servicii de îngrijire a sănătății

Servicii comunitare și sociale

Asigurarea calității

Educaţie

Burnout-ul nu se datorează doar orelor lungi sau a unei sarcini grele de muncă, spune Kandi Wiens, directorul programului de master în educație medicală al Universității din Pennsylvania, potrivit CNBC.com.

Pentru cartea sa, „Burnout Immunity”, Wiens a intervievat sute de oameni care lucrează în medii stresante, inclusiv angajați ai spitalelor, manageri de proiect și directori de afaceri.

Managerii de proiect sunt responsabili pentru planificarea, organizarea și gestionarea finalizării unui proiect, asigurându-se că acesta este finalizat la timp și în limita bugetului. Astfel de proiecte pot varia de la construirea unei noi clădiri până la derularea unei campanii de marketing.

Sursa foto: freepik.com@freepik

Vezi și „Top 6 meserii de viitor. Care vor fi cele mai căutate joburi”

Aceste locuri de muncă necesită adesea multitasking continuu, termene stricte și acționarea ca un „om de mijloc” între angajați și clienți, toate acestea putând duce la epuizare, explică Wiens.

Faptul că managerii de proiect sunt, de asemenea, unul dintre cele mai solicitante roluri pentru care companiile le recrutează activ este un motiv de îngrijorare, spune Wiens.

Companiile din toate industriile recrutează manageri de proiect pentru a ține pasul cu progresul tehnologic rapid și pentru a se adapta la perturbările de durată din cauza pandemiei, a declarat Lydia Logan, vicepreședintele IBM pentru educație globală și dezvoltare a forței de muncă, pentru CNBC Make It în iulie.

Pentru a face față acestor provocări, Project Management Institute anticipează că angajatorii vor avea nevoie de cel puțin 25 de milioane de oameni în funcții de management de proiect până în 2030 - ceea ce înseamnă că aproximativ două milioane de oameni vor trebui să intre în domeniu în fiecare an doar pentru a ține pasul cu cererea.

„Lucrez cu o mulțime de manageri de proiect și cea mai comună îngrijorare pe care o aud de la ei este că pur și simplu nu au sprijinul sau recunoașterea adecvată pentru a se potrivi cerințelor în schimbare cu care se confruntă în rolurile lor.

Această nepotrivire este un factor principal care contribuie la burnout, spune Wiens. 

Alte profesii care prezintă rate mai mari de burnout - îngrijire medicală, educație, comunitate și servicii sociale - se află în medii cu stres ridicat și oferă oamenilor un control limitat asupra rezultatelor muncii lor, subliniază Wiens.

Cum puteți ști dacă un job e stresant înainte de a accepta o ofertă

Sursa foto: freepik.com@Na_st

Puteți evalua riscul de epuizare a unui loc de muncă înainte de a accepta o ofertă, evaluând dacă rolul se aliniază cu personalitatea și temperamentultău și luând legătura cu angajații actuali sau foștii pentru a obține o înțelegere directă a mediului de lucru și a culturii.

Extrovertiții, de exemplu, ar putea să nu se descurce bine într-un rol cu ​​interacțiune socială minimă, oferă Wiens.

Interviurile sunt, de asemenea, oportunități bune de a pune întrebări despre nivelul de sprijin acordat personalului, adaugă ea.

Pentru rolurile solicitante în care riscul de epuizare este mai mare, Wiens sugerează să întrebați despre resursele pe care le pot accesa angajații pentru a le susține bunăstarea - acestea pot lua forma suportului managerial, programării flexibile sau beneficii pentru sănătatea mintală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel