Acestea sunt 13 moduri pentru a-i arăta copilului tău dragostea ta

Data publicării:
Fotografie de la Karolina Kaboompics/ Pexels
Fotografie de la Karolina Kaboompics/ Pexels

Dragostea pentru un copil este incomensurabilă, dar uneori este dificil să o demonstrezi.  Nu-ți face griji: îți vom arăta mai multe moduri prin care să-i spui pur și simplu copilului tău cât de mult îl iubești.



Dragostea pentru copil nu are limite, fiecare pas pe care îl face mama va fi mereu în favoarea lui, inclusiv reproșurile și corecturile. Cu toate acestea, uneori este dificil pentru copii să realizeze toată dragostea pe care o avem pentru ei.

Iată cum să-i arăți cât de mult îl iubești și îl apreciezi.

1. Fiind cât mai des lângă el atunci când se trezește. Spune-i frecvent „Te iubesc”, vorbindu-i într-o manieră respectuoasă, arătându-i cât de important este pentru tine.

2. Menținerea frecventă a contactului fizic cu mângâieri, sărutări și îmbrățișări. Spune-i cât mai des ai încredere în el.

3. Învățarea numelor personajelor lui preferate de desene animate sau din filme și găsirea unui cântec special . al vostru, pentru a-i alina rănile sau orice altă durere atunci când este nevoie.

4. Fiind umil și cere-i scuze atunci când faci greșeli.

5. Citește-i povești și vorbește-i despre copilăria ta. Împărtășește cu el momente haiose de când erai de aceeași vârstă. Arată-i că știi ce înseamnă să fii copil. Astfel te vei apropia de el. 

6. Educă-l prin exemplu.  Ești un exemplu în viața lui, menține-ți imaginea de persoană respectată, răbdătoare, respectuoasă și muncitoare.

7. Dedică-i timp în mod frecvent.  Chiar dacă interesele lui se schimbă, cel mai bine este să nu pierzi niciodată obiceiul de a petrece timp cu el.

8. Stabilește reguli împreună cu el care să-i garanteze disciplina și care să-i faciliteze integrarea în societate.

2. Fotografie... (pexels-artempodrez-7504667_89039900.jpg)

Fotografie de la Rosivan  Morais/ Pexels

9. Stai alături de el și motivează-l constant să-și atingă obiectivele. Nu contează dacă sunt mici sau nesemnificative, important este că știe că angajamentul și perseverența îl vor ajuta să-și atingă obiectivele.

10. Împărtășirea experiențelor diferite, cum ar fi călătoriile, jocul și cântatul. Sunt momente grozave pentru a-i arăta cât de mult înseamnă pentru tine și cât de mult îl iubești.

11. Prin implicarea în activități școlare, comunicând frecvent cu profesorul său, pentru a rezolva sau corecta împreună atitudinile față de colegii săi.

12. Lasă ceea ce faci când copilul tău îți arată un gest de dragoste și nu uita să-i mulțumești cu afecțiune.

13. Întotdeauna spune noapte bună înainte de culcare.  Dă-i un sărut tandru pe obraz sau pe frunte.

Iubire reciprocă și complicitate

Copiii au capacitatea de a forma legături puternice cu orice persoană care este capabilă să-i satisfacă nevoile fizice și emoționale. Aceste legături sunt de obicei complete și profunde cu oamenii care îi oferă sprijin, siguranță și afecțiune.

Arătându-i copilului tău cât de mult îl iubești și îl apreciezi îl ajută să înțeleagă în multe feluri cum să dăruiască și să primească cu dragoste. Amintiți-vă: nu există dragoste mai intensă, reciprocă și complice decât cea din relația „mamă-copil”.

Legătura dintre mamă și copil se stabilește și se solidifică pe baza acestei interacțiuni a iubirii reciproce.  Această afecțiune consolidează una dintre cele mai puternice și mai intense relații care există în natură, o iubire de neînlocuit, necesară și de durată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel