Acestea sunt cele mai frecvente motive ale conflictelor cu copiii tăi. „Dacă mai țipi, adio televizor!”

Data publicării:
Acestea sunt cele mai frecvente motive ale conflictelor cu copiii tăi. „Dacă mai țipi, adio televizor!” / FOTO: Freepik.com@peoplecreations
Acestea sunt cele mai frecvente motive ale conflictelor cu copiii tăi. „Dacă mai țipi, adio televizor!” / FOTO: Freepik.com@peoplecreations

Copilul tău se comportă urât în tipare foarte previzibile? Iată ce să faci!



Îți iei copilul drag de la școală și știi imediat că nu va fi un drum plăcut până acasă. O lumină roșie ciudată strălucește în ochii copilului tău în mod normal angelic.

O expresie încruntată îi desenează marginile gurii, iar mâinile îi sunt deja strânse în pumni. Oftezi și îți repeți discursul de „mamă cuminte”: „Mașina nu este pentru țipat. Dacă alegi să țipi, alegi să pierzi televizorul pentru după-amiază”.

Sunteți tensionată, pentru că asta înseamnă o ceartă de cel puțin 15 minute după ce ajungeți acasă. Ce înseamnă toate astea? De ce se întâmplă atât de previzibil?

Citește și „Ce am făcut pentru a deveni modelul perfect pentru copiii mei!”. Părinții trebuie să predea, să practice și să modeleze ACESTE valori!”

Sursa foto: freepik.com@namii9

Ca părinți, cu toții am trecut prin asta - o schimbare de program, un prieten își rănește sentimentele, o noapte târzie după antrenamentul de fotbal înseamnă o pregătire pentru o zi de mâine proastă.

În zilele mele calme, îmi amintesc de o înțelepciune atemporală pe care mama mea mentor mi-a dat-o sub forma unui acronim numit „HALT”.

Foame: Când ne este foame și glicemia noastră scade vertiginos, devenim irascibili. În casa noastră, avem un sistem de evaluare care ne-a ajutat să comunicăm despre foamea noastră.

Vezi și „Greșeala majoră pe care un expert în parenting nu ar face-o niciodată cu copiii ei”

„Totul a început într-o zi, în timp ce eu și soțul meu ne plimbam cu mașina. Am început să mă cicălesc de fiecare lucru mărunt, iar el m-a întrebat în cele din urmă dacă mi-e foame sau sete. I-am spus, cu o voce răutăcioasă:

„Da! Sunt la un 8 și trebuie să mănânc”. El a decis atunci și acolo că avem nevoie de un sistem de evaluare care să ne ajute în astfel de situații. Orice peste 6 înseamnă că trebuie să se oprească și să-mi aducă mâncare în următoarele 30 de minute până la o oră.

Peste 8 înseamnă că trebuie să tragem pe dreapta până la următorul fast-food și că nu trebuie să-mi ceară părerea despre unde să mergem. Acest sistem a funcționat bine de-a lungul a 3 sarcini și îl predăm și copiilor noștri.

Totuși, ei nu se pricep la fel de bine să știe când le este foame, așa că planificarea de a avea mâncare la îndemână sau înțelegerea reacțiilor lor dacă nu mănâncă la orele lor obișnuite ne-au ajutat foarte mult”, potrivit Your Tango.

Sursa foto: freepik.com@dikushin

Furie: Când suntem deja supărați pe altcineva, este ușor să ne pierdem controlul cu cineva care nu a făcut nimic rău. Dacă copiii noștri au o zi proastă la școală, poate fi greu să trăim cu ei.

Cea mai bună reacție în acest caz este să ne oprim, să le recunoaștem sentimentele, să stabilim limite și să le oferim o țintă adecvată pentru furia lor.

Singurătate: Sentimentul de deconectare este dureros și poate fi deosebit de greu de observat la copiii mai mici.

Poate că prietenul lor preferat a refuzat să se joace cu ei, poate că tata lucrează până târziu, dar lipsa de conectare creează o teamă extremă în rândul copiilor.

Urmăriți semnele de singurătate: retragere, apatie, lipiciune și nevoie. Singurul antidot al singurătății este legătura, așa că opriți-vă, priviți-i în ochi și serviți un ceai.

Comunicați-le zilnic că sunteți aici, că încercați să înțelegeți și că vă pasă. Nu vei putea ajuta în orice situație, dar prezența ta iubitoare va alina multă durere.

Sursa foto: freepik.com@stockshakir

Obosit: Morocănos înseamnă obosit. După o zi lungă de joacă, copilul meu cel mare plânge - nu plângem cu toții? Fiți atenți la tiparele de somn ale copilului dvs. și dacă are suficient timp liber fără prieteni, zgomot, muzică sau ecrane.

Atunci când suntem copleșiți de activități și de oameni, putem obosi mai ușor, iar acesta este sezonul pentru acest tip de dificultăți. Așadar, HALT, puneți-i să facă ceva relaxant, cum ar fi un pui de somn, să citească o carte și să se reîntoarcă.

În cele din urmă, cunoașterea copilului dumneavoastră și a tiparelor sale vă poate ajuta să răspundeți la cea mai mare întrebare a dumneavoastră: „De ce naiba fac asta?”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel