Acestea sunt cele patru culori pe care oamenii încrezători în sine le poartă, conform psihologiei

Data publicării:
Acestea sunt cele patru culori pe care oamenii încrezători în sine le poartă, conform psihologiei / FOTO: freepik.com@freepik
Acestea sunt cele patru culori pe care oamenii încrezători în sine le poartă, conform psihologiei / FOTO: freepik.com@freepik

Conform psihologiei culorilor, fiecare nuanță a curcubeului are un anumit efect asupra noastră și îi sunt atribuite anumite caracteristici.



De exemplu, culorile deschise și luminoase sunt de obicei asociate cu emoțiile pozitive, în timp ce culorile închise și plictisitoare sunt mai degrabă asociate cu emoțiile negative sau neplăcute.

Acesta este motivul pentru care experții în design și psihologie subliniază importanța alegerii celor mai potrivite culori pentru anumite situații sau spații, cum ar fi dormitorul sau zona de lucru; precum și a hainelor pe care le purtăm, în funcție de impresia pe care dorim să o dăm.

Având în vedere acest lucru, iată patru dintre culorile principale pe care oamenii încrezători tind să le poarte și ce proiectează cu fiecare dintre ele.

Roșu

Având în vedere acest lucru, iată patru dintre culorile principale pe care oamenii încrezători tind să le poarte și ce proiectează cu fiecare dintre ele.
 Roșul este asociat cu dragostea și pasiunea și reprezintă de obicei puterea, intensitatea și forța, așa că nu este surprinzător faptul că este una dintre culorile pe care persoanele încrezătoare tind să le poarte.

Este o culoare îndrăzneață și strălucitoare, care captează atenția, așa că este obișnuit ca cei care o poartă să fie persoane încrezătoare și sigure pe ele, care nu se tem să fie remarcate de ceilalți.

Negru

Deși există persoane care o consideră o culoare tristă sau sumbră, adevărul este că negrul este, de asemenea, o culoare pe care persoanele încrezătoare o preferă, mai ales datorită a ceea ce proiectează atunci când o poartă.

După cum probabil știți, negrul este asociat, printre altele, cu trăsături precum eleganța, sofisticarea, controlul și încrederea, calități care se regăsesc adesea la acest tip de persoane.

Albastru

Știați că albastrul este culoarea preferată a multor oameni din întreaga lume? Posibil datorită efectului calmant și relaxant pe care îl are asupra noastră, deoarece ajută la reducerea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale.

Dar pe lângă faptul că este o culoare pe care o percepem pozitiv, albastrul este legat de pace, securitate și calm, reprezentând și încredere, fiabilitate și stabilitate.

Galben

„Cea care se îmbracă în galben are încredere în frumusețea ei”, spune celebrul proverb mexican, care ar putea rezuma bine o caracteristică care îi definește pe oamenii încrezători: nu le este frică să se îmbrace în culori strălucitoare sau să fie în centrul atenției, purtând astfel de culori. cu mare încredere și ușurință.

Si desi nu este tocmai o culoare pe care recomandam sa o purtam la un interviu de angajare sau la o intalnire de munca, adevarul este ca culoarea galbena este legata de fericire, prosperitate si caldura si are un efect pozitiv asupra noastra.

Pe lângă faptul că este cea mai puțin agresivă culoare din gama de tonuri calde, diverse studii au descoperit că este una dintre cele mai bune culori care ne ajută să ne ridicăm moralul, producând sentimente de bucurie și sporind energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





pixel