Activitățile care stimulează vorbirea copilului. Logoped Iuliana Baban: „Cea mai veche dintre metode și cea mai utilă este ASTA!” / VIDEO

Data publicării:
Activitățile care stimulează vorbirea copilului. Logoped Iuliana Baban: „Cea mai veche dintre metode și cea mai utilă este ASTA!” / FOTO: freepik.com @romanticstudio
EXCLUSIV
Activitățile care stimulează vorbirea copilului. Logoped Iuliana Baban: „Cea mai veche dintre metode și cea mai utilă este ASTA!” / FOTO: freepik.com @romanticstudio

Logopedul Iuliana Baban a vorbit la Părinți Prezenți despre activitățile care stimulează vorbirea copilului și ce factori ar trebui să ia în considerare părinții cu privire la acest aspect. 



Experta a subliniat importanța activităților care promovează comunicarea și dezvoltarea limbajului la copii: jocul și joaca!

Cea mai veche dintre metode și cea mai utilă este jocul și joaca. Dar, când zic joc și joacă, atenție!, nu mă refer la această variantă modernă care implică ecrane și tehnologie. Mă refer la joc și joacă folosind obiecte din jurul copilului. Mă refer la joc și joacă în aer liber și în contact cu semeni, în contact cu alți copii de vârstă apropiată, cu adulții de încredere din jurul său”, a precizat Iuliana Baban la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Iuliana Baban: „Sunt mai multe riscuri atunci când noi ne dorim să facem un bine”

Moderatoarea emisiunii Părinți Prezenți, Loredana Iriciuc, a pus o întrebare esențială despre durata necesară pentru stimularea vorbirii la copii, iar Iuliana Baban a punctat că este nevoie de un regim echilibrat de viață.

„Cât mai multe! Bineînțeles, trebuie să fie un regim echilibrat de viață. Pentru prima etapă de copilaș micuț, ne referim la antepreșcolaritate/preşcolaritate, consider că trebuie să existe un echilibru cu etapele de odihnă și de somn!”, a explicat experta.

Logopedul a evidențiat riscurile suprastimulării, subliniind că, în ciuda intențiilor bune, excesul poate duce la frustrare, oboseală și agitație.

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

„Aș mai vrea să subliniez, în legătură cu ce am observat ca o situație a generației actuale, suprastimularea. Adică, aici aș atenționa părinții că NU e important pentru copil să aibă toate jocurile care se găsesc în magazine, toată colecția de mașinuțe, de păpușele, inclusiv jocuri foarte utile, stimulative. Atunci când camera este plină cu astfel de jocuri, copilul se plictisește foarte repede, îi va fi foarte greu să aleagă și va trece de la o activitate la o altă activitate fără să finalizeze.

Sunt mai multe riscuri atunci când noi ne dorim să facem un bine și s-ar putea, de fapt, să producem frustrare, oboseală, agitație. Deci, subliniez: atenție la suprasolicitarea aceasta și la suprastimulare!, a mai spus Iuliana Baban.

Urmăriți emisiunea integral:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel