Adevăratele declanșatoare ale crizelor de furie ale copiilor, conform unui terapeut. Ce trebuie să știe orice părinte

Data publicării:
Adevăratele declanșatoare ale crizelor de furie ale copiilor, conform unui terapeut. Ce trebuie să știe orice părinte / FOTO: freepik.com @nadjaabele
Adevăratele declanșatoare ale crizelor de furie ale copiilor, conform unui terapeut. Ce trebuie să știe orice părinte / FOTO: freepik.com @nadjaabele

Un terapeut și specialist în parenting atrage atenția asupra a cinci factori care pot contribui la apariția crizelor de furie ale copiilor. 



Este dificil, ca părinți, să evitați complet conflictele cu copiii. Fie că este vorba de a le reaminti regulile casei, de a vă exprima nemulțumirea față de un anumit comportament sau de a gestiona o criză de furie a copilului atunci când toată lumea este obosită...

Există multe ocazii care pot favoriza conflictele. Așa cum subliniază experții de la Good To Know, este important să luăm în considerare anumite aspecte atunci când dorim să evităm sau să reducem conflictele.

Jess, o terapeută care postează pe contul ei de Instagram, Nurtured First Parenting, ne reamintește că crizele și conflictele fac parte din dezvoltarea normală a fiecărui copil: „Din punct de vedere al dezvoltării, copiii noștri au nevoie să se prăbușească. Așa își eliberează sentimentele și ne comunică nevoile lor. Sarcina noastră este să fim liderii lor, să-i ghidăm prin crizele lor și să-i învățăm cum să le facă față. Acest lucru nu se întâmplă peste noapte. Este nevoie de expunere repetată la calmul nostru.”

Terapeuta explică faptul că cinci factori ar trebui monitorizați pentru a reduce tensiunile.

Citește și Tehnica parentală numărul 1 pentru a ajuta în momentele grele copiii de orice vârstă. Psiholog: „Niciun copil nu vrea să fie rău!”

Cinci motive care stau la baza crizelor

SURSA FOTO: freepik.com @frederiksen1020

Timpul petrecut departe de figurile de atașament

„Dacă copilul tău nu a avut parte de timp de calitate cu tine sau cu celălalt tutore, este posibil să aibă mai multe crize pentru a comunica nevoia de apropiere”, explică specialistul.

Părinții reprezintă baza de siguranță pentru copii, iar prezența lor îi liniștește și le permite să se relaxeze.

Tranziții

„Copiii nu au capacitatea de a susține două adevăruri în același timp. De exemplu, nu pot gândi: ‘Îmi place să mă joc în parc și totuși ar trebui să merg acasă să iau prânzul.’ Creierul lor se concentrează pe ceea ce fac în acel moment și de ce se bucură”, explică terapeutul.

Suprastimularea

„Lumini, sunete, texturi, gusturi – toate acestea pot începe să suprasoliciteze sistemul nervos al copilului. Când totul devine prea dificil, vor simți nevoia să elibereze tensiunea din corpul lor”, spune Jess.

Copiii au nevoie de calm, chiar dacă uneori acest lucru poate părea paradoxal. Suprastimularea îi poate face să se enerveze, iar acest sentiment de copleșire poate duce la o criză.

Senzația că nu sunt auziți, văzuți sau înțeleși

Uneori, copiii izbucnesc în crize de furie pentru că încearcă să exprime ceva, dar nu reușesc să găsească cuvintele potrivite sau să-și exprime sentimentele.

Foamea, boala sau oboseala și nevoia de sprijin

Unul dintre cele mai comune motive pentru care un copil are o criză este o nevoie nesatisfăcută.

În concluzie, crizele de furie ale copiilor sunt adesea cauzate de nevoia lor de a se simți conectați, de tranzițiile dificile, de suprastimulare, de nevoia de a fi auziți și de necesitățile de bază nesatisfăcute, cum ar fi foamea sau oboseala. Înțelegerea acestor factori poate ajuta părinții să abordeze aceste momente cu mai multă răbdare și empatie, oferindu-le copiilor sprijinul necesar pentru a depăși crizele într-un mod sănătos și constructiv. Calm și consecvență sunt cheia pentru gestionarea acestor situații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel