Admitere liceu 2024, la seral și frecvență redusă

Data publicării:
Admitere liceu 2024, la seral și frecvență redusă/ FOTO: freepik.com@jcomp
Admitere liceu 2024, la seral și frecvență redusă/ FOTO: freepik.com@jcomp

Absolvenții de gimnaziu care împlinesc 18 ani până pe 9 septembrie anul acesta, când începe anul școlar 2024-2025, se pot înscrie în clasa a IX-a la liceu, la învățământ seral sau cu frecvență redusă, conform calendarului de admitere.



Înscrierile se desfășoară între 25 și 30 iulie, conform calendarului publicat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bihor. Înscrierile se fac la un centru desemnat de fiecare inspectorat școlar, iar candidații sunt sfătuiți să urmărească informările ISJ din județele lor.

Pentru învățământul seral, sunt eligibili candidații care împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025. La învățământul cu frecvență redusă, se pot înscrie candidații din seriile anterioare care împlinesc 20 de ani până la data de 31 august 2024 inclusiv, conform ISJ Bihor.

Dosarul trebuie să conţină următoarele documente:

cererea de înscriere;

certificatul de naştere, cartea de identitate şi, după caz, certificatul de căsătorie în copie conform cu originalul

adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională/tezele cu subiect unic/testele naţionale/examenul de capacitate;

foaia matricolă pentru clasele a V-a – a-VIII-a (cu calculul mediei generale);

adeverință medicală.

Repartizarea candidaţilor înscrişi la învăţământul seral şi cu frecvenţă redusă se va face în județul Bihor în perioada 31 iulie – 2 august 2024, pe locurile anunţate de Inspectoratul Şcolar prin Ghidul admiterii în învăţământul liceal şi profesional 2024. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel