Un babysitter este responsabil de însoțirea, distracția, îndrumarea și, mai ales, de asigurarea siguranței copiilor.
Din ce în ce mai multe familii se orientează către angajarea unei bone care să preia din sarcinile și responsabilitățile părinților, atunci când aceștia nu sunt disponibili.
În calitate de baby-sitter, rolul tău nu se limitează doar la supravegherea copiilor - ești și un model de comportament și comunicare pentru ei. Cu toate acestea, există anumite afirmații pe care nu ar trebui niciodată să le rostești în fața copiilor pe care îi îngrijești. Iată câteva dintre aceste declarații care ar putea avea un impact negativ asupra relației tale cu copiii și asupra încrederea pe care o au în tine.
1. "Părinții tăi nu au dreptate."
Este important să menținem respectul pentru părinți și autoritatea lor în fața copiilor, chiar dacă nu suntem de acord cu anumite aspecte.
2. "Nu ți-au spus acest lucru părinții?"
Acest lucru poate submina încrederea și comunicarea între părinți și copii, creând tensiuni și lipsă de transparență.
3. "Nu mă interesează ce faci."
O dădacă ar trebui să fie întotdeauna atentă și interesată de activitățile și nevoile copiilor pe care îi supraveghează.
4. "Nu ești suficient de bun la asta."
Critica negativă poate afecta încrederea și dezvoltarea copiilor. În schimb, încurajarea și sprijinul sunt cheia unei creșteri sănătoase.
5. "Te voi pedepsi dacă nu faci ce îți spun."
Pedepsele severe și amenințările nu sunt metode eficiente de educare a copiilor și pot crea resentimente sau frică. Este mai bine să se apeleze la metode de disciplină pozitive și constructive.
Potrivit unui sondaj realizat de Nidmi, platforma digitală specializată în selecția personalului casnic și a îngrijitorilor pentru familie, una din trei familii cu copii minori și în care lucrează ambii soți, din Spania, Cum să găsești și să angajezi o bonă de încredere?are nevoie de ajutorul bonelor. Aceste date sunt extrase dintr-un sondaj realizat de Nidmi în rândul a 1.000 de gospodării spaniole. Acest procent se reduce semnificativ la 10% din gospodării, în cazul familiilor cu copii în care lucrează doar unul dintre cei doi părinți.
Citește și „Cum să găsești și să angajezi o bonă de încredere?”
În general, atunci când o familie apelează la o bonă, se așteaptă să fie îndeplinite următoarele funcții:
Îngrijirea copiilor în interiorul și în afara casei.
Pregătirea meselor sănătoase.
Definirea sau respectarea unui program zilnic pentru joacă și teme.
Să ducă copiii la școală și îi ia la ora de plecare.
Să însoțească copiii la activitățile extrașcolare.
Păstrarea spațiile de joacă în ordine.
Inițiativa la activități distractive și creative pentru copii.
Ajutarea la efectuarea temelor pentru acasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.