Anchetă demarată după ce subiectele de la proba de matematică – Evaluarea Națională 2024 s-au scurs dintr-un centru de examinare

Data actualizării: | Data publicării:
Anchetă demarată după ce subiectele de la proba de matematică – Evaluarea Națională 2024 s-au scurs dintr-un centru de examinare din județ / FOTO: freepik.com@nicolagiordano
Anchetă demarată după ce subiectele de la proba de matematică – Evaluarea Națională 2024 s-au scurs dintr-un centru de examinare din județ / FOTO: freepik.com@nicolagiordano

Evaluare Națională cu probleme.

 



Inspectoratul școlar din Gorj face verificări la centrul de examinare cu numărul 2773, după ce subiectele de la proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2024 au ajuns în presă după ora 10, în timp ce proba încă se desfășura.

Subiectele erau marcate cu numărul centrului de examinare respectiv. 

“S-a demarat procedura de verificare, pe măsură ce se va stabili cine este vinovat (…) se vor lua măsurile de rigoare, poate cu implicarea organelor de anchetă penală”, a spus pentru Edupedu.ro, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina.

Inspectoratul școlar Gorj verifică la această oră cum au ajuns în presă subiectele de la proba de matematică, de la centrul cu numărul 2773 din județ. Practic, subiectele au fost făcute publice la ora 10, oră la care examenul încă nu se terminase.

Pe subiectele apărute în presă se vede clar numele județului și numărul centrului de examinare.

Calendar rezultate și depunerea contestațiilor

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

“Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite elevilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel