Expert parenting conștient Andrada Faina: „Tot ce nu au reușit părinții, prietenii, partenerul de cuplu să oglindească SIGUR o să reușească copilul”

Data publicării:
Expert parenting conștient Andrada Faina: „Tot ce nu au reușit părinții, prietenii, partenerul de cuplu să oglindească SIGUR o să reușească copilul” / FOTO: freepik.com @alexbrod89
EXCLUSIV
Expert parenting conștient Andrada Faina: „Tot ce nu au reușit părinții, prietenii, partenerul de cuplu să oglindească SIGUR o să reușească copilul” / FOTO: freepik.com @alexbrod89

Andrada Faina, expert în mindset de creștere și recalibrare mentală, mentor în parenting conștient, a vorbit la Părinți Prezenți despre ce implică parentingul conștient: „Nu cred că a spus cineva că e ușor”.



„Nu cred că a spus cineva că parentingul conștient e ușor”, mărturisește Andrada Faina la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro. „Mai ales că te invită să înfrunți cele mai mari frici legate de tine, de copil, de viață de familie. Unele din cele mai mari răni să le adresezi”.

Parentingul conștient nu presupune doar cunoașterea unor tehnici de educație eficiente, ci și conștientizarea și gestionarea propriilor traume, frici și prejudecăți, care, din păcate, ajung să fie transmise copiilor.

Andrada Faina subliniază că părintele trebuie să accepte că „tot ce nu au reușit părinții, cei din jur, prietenii, partenerul de cuplu să oglindească, mă refer la acele aspecte numite negative, sigur o să reușească copilul”.

Însă, „e un proces de autoeducare”, un drum greu, dar necesar. Părintele care înfruntă aceste răniri interioare nu doar că își vindecă propriile traume, dar devine și un model pentru copilul său.

CITEȘTE ȘI Ce înseamnă parentingul conștient și cum poate schimba totul în relația părinte - copil? Andrada Faina: „Vine cu o abordare mai fresh!” / VIDEO

 

„Punerea întrebărilor” ca prim pas spre o schimbare reală

 

Andrada Faina ne încurajează să începem cu întrebările:

„Dacă începem să ne punem întrebări, pur și simplu să începem să ne punem întrebări, îi dăm timp centrului executiv să intervină și să acționăm dintr-un spațiu de conținere a copilului, al nostrului înșine ca părinți”.

Experta adaugă un punct cheie: „să nu facem ceva ce după aceea s-ar putea să regretăm”.

VEZI ȘI Ce înseamnă, cu adevărat, să fii un părinte conștient? Andrada Faina: „NU e despre copil. E despre noi!” / VIDEO

Regretele părinților: Un ciclu de vinovăție și autopedeapsă

În continuare, moderatoarea Loredana Iriciuc atrage atenția asupra unui fenomen frecvent întâlnit în parentingul tradițional: „De fiecare dată regretăm apoi după ce îl certăm.”

Andrada Faina este de acord cu observația și continuă să explice cum acest comportament este, de fapt, o formă de autopedeapsă.

„Da, e o formă de autopedeapsă. Ca să ne simțim mai bine, ne pedepsim pe noi, neștiind de fapt că prin această autopedepsire, vinovăție, rușine, doar perpetuăm ciclul.

Eu nu recomand vinovăția și rușinea, evident, ci mai degrabă să vedem ok am comis-o, hai să văd cum i-a servit copilului ce am făcut acum ca să ies din vinovăție”, subliniază Andrada Faina. 

URMĂRIȚI EMISIUNEA PĂRINȚI PREZENȚI - EPISODUL CU ANDRADA FAINA - INTEGRAL:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel