Atitudinea incomodă a bunicilor care îi exasperează pe părinți

Data publicării:
Atitudinea incomodă a bunicilor care îi exasperează pe părinți / FOTO: freepik.com @syda_productions
Atitudinea incomodă a bunicilor care îi exasperează pe părinți / FOTO: freepik.com @syda_productions

Bunicii au un rol special în cadrul familiei. După nașterea nepoților, acest rol se schimbă: nu mai au grijă doar de copiii lor adulți, ci trebuie să se adapteze la un nou rol, respectând regulile impuse de tinerii părinți. 



Deși bunicii nu resimt aceeași presiune financiară și oboseală cronică precum părinții tineri, au o mare responsabilitate.

Uneori, în încercarea de a face bine, pot adopta comportamente care îi enervează pe tinerii părinți, mai ales când nu respectă limitele impuse de aceștia.

„Eludarea autorității părintești și a dorințelor este un domeniu în care bunicii au probleme”, spune consilierul de familie Christopher Hansen, potrivit parents.fr.

Cadourile, mâncarea, tunsorile, obiceiurile de dormit și utilizarea ecranelor sunt domenii în care bunicii pot fi tentați să încalce regulile părinților tineri.

„Dacă copiii adulți simt că regulile sau programele lor parentale sunt ignorate sau compromise, acest lucru poate afecta și alte aspecte ale relației, inclusiv încrederea lor”, subliniază terapeutul de familie Robin Kay Stilwell.

Citește și Semnele că bunicii au o mare problemă cu limitele, potrivit experților

Prioritizează comunicarea


Dacă, în calitate de bunici, aveți îndoieli, nu ezitați să puneți întrebări tinerilor părinți.

„Comunicarea este întotdeauna cea mai bună modalitate de a înțelege ce este acceptabil și ce nu”, sfătuiește Christopher Hansen.

Dacă sunteți părinți tineri și considerați că un anumit aspect este important, nu ezitați să îl împărtășiți și să îl explicați în detaliu.

Vezi și Bunicii care au cea mai mare influență asupra copilului, conform unui studiu: „S-a demonstrat că implicarea LOR pare să îi protejeze pe nepoți!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel