Au fost afișate rezultatele inițiale ale repartizării în liceele militare

Data publicării:
Au fost afișate rezultatele inițiale ale repartizării în liceele militare / FOTO: freepik.com@ vecstock
Au fost afișate rezultatele inițiale ale repartizării în liceele militare / FOTO: freepik.com@ vecstock

Ministerul Educației a publicat joi, 11 iulie 2024, rezultatele inițiale ale repartizării în liceele militare, pe admitere.edu.ro.

 



Listele cu elevii admiși în liceele militare cuprind mediile de admitere și colegiile la care au fost repartizați.

Există 5 colegii naționale militare în România:

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza;Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova;Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța.

Sunt 816 elevi admiși și 700 care nu au intrat la vreun liceu militar, arată rezultatele inițiale de pe admitere.edu.ro.

La repartizarea inițială în liceele militare 2023, erau peste 810 de elevi admiși și aproape 520 care nu au fost admiși.

Până vineri, 12 iulie, elevii pot confirma locurile

Potrivit calendarului de admitere la liceele militare 2024, solicitarea, în scris, pentru renunțarea la locul obținut, după caz, se face până vineri, 12 iulie, la ora 14:00.

Confirmarea locului ocupat, prin completarea Cererii de înscriere în colegiu (e-mail, online) are loc joi și vineri, mai exact 11-12.07.2024, până la ora 16:00.

Urmează apoi completarea locurilor rămase libere ca urmare a renunțării la locul obținut, prin repartizarea manuală centralizată: 15.07.2024, orele 08:00 – 13:00.

Transmiterea listei candidaților declarați „ADMIS”, în format electronic, la Centrul Național de Admitere, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată se face pe 15 iulie.

Afișarea rezultatelor finale este pe 15 iulie, luni, după ora 15:00.

Transmiterea dosarului candidatului, completat cu „Cererea de înscriere” și „Fișa de echipare” completată, prin grija comandantului colegiului unde elevul a susținut testul grilă, la colegiul unde acesta a fost declarat admis: până cel târziu la data de 18.08.2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie





DC Media Group Audience
pixel