Autorii bestsellerului japonez "Ikigai" recomandă aceste trei obiceiuri pentru a trăi o viață lungă și fericită

Data publicării:
Autorii bestsellerului japonez "Ikigai" recomandă aceste trei obiceiuri pentru a trăi o viață lungă și fericită / FOTO: freepik.com@ahmadzada
Autorii bestsellerului japonez "Ikigai" recomandă aceste trei obiceiuri pentru a trăi o viață lungă și fericită / FOTO: freepik.com@ahmadzada

Descoperirea scopului existenței noastre sau, cum i-ar spune japonezii, Ikigai-ul nostru, este un aspect fundamental al realizării unei vieți pline și fericite conform metodei Hanasaki, despre care am vorbit deja cu ocazii.



Publicitate

Se întâmplă ca găsirea motivului pentru care ne trezim în fiecare zi și a timpului pentru a reflecta asupra misiunii noastre în lume să ne aducă mai aproape de împlinirea personală și, în consecință, să ne simțim mai fericiți.

Héctor García și Francesc Miralles, autorii bestsellerului "Ikigai", care ne-au prezentat acest concept minunat de filosofie de viață, împărtășesc în cartea lor trei obiceiuri cheie pentru o viață lungă și fericită, inspirate de oamenii longevivi care trăiesc în faimoasele zone albastre.

1) Efectuați mișcare de intensitate redusă cel puțin 5 minute pe zi.

Conform celor împărtășite de Garcia și Miralles în cartea lor, aproape toți centenarii cu care au discutat au declarat că practică în mod regulat "Radio Taiso", un program de exerciții de calistenie de 15 minute dimineața, în ritm de muzică de pian.

2) Găsirea unui scop și menținerea ocupării

Așa cum am menționat la început, ikigai înseamnă, practic, să găsim scopul existenței noastre și, odată definit, să ne ocupăm de îndeplinirea sau realizarea acestuia. Autorii subliniază că acest lucru ne încurajează să ne concentrăm asupra sensului profund al vieții, așa cum a fost cazul locuitorilor din Okinawa, una dintre zonele albastre.

3) Atingerea unei stări de flow sau imersiune totală

Deși García și Miralles subliniază că nu există o rețetă magică pentru a trăi în conformitate cu scopul vieții noastre, există un ingredient-cheie pentru a face acest lucru: atingerea unei stări de flow sau imersiune totală. În acest fel, spun ei, se poate avea o experiență optimă.

Teoria fluxului a fost concepută inițial de psihologul maghiar-american Mihaly Csikszentmihalyi, cunoscut drept părintele fluxului, care a arătat că acesta constă în a fi complet absorbit de o activitate.

Conform acestei teorii, această imersiune totală ne permite să fim mai prezenți și să ne uităm temporar grijile, lucru despre care García și Mirelles subliniază că ne poate aduce și mai aproape de fericire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stil de viata




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel