Vara, pe lângă faptul că este o perioadă foarte specială pentru vacanțe, este anotimpul perfect pentru a trezi interesul și curiozitatea copiilor și tinerilor pentru o nouă limbă,
În timpul vacanțelor de vară, elevii au câteva luni libere pe care le pot folosi pentru sport, artă, dar și pentru a învăța o a doua limbă. Care sunt avantajele acestui lucru în această perioadă?
Există multe modalități de a profita la maximum de vara școlară. Una dintre cele mai populare în rândul părinților este să investească o parte din această perioadă în învățarea unei alte limbi străine sau în îmbunătățirea cunoștințelor lingvistice. În această perioadă, copiii au mai mult timp liber și mai puține presiuni academice, ceea ce le permite să se cufunde pe deplin în experiența învățării unei limbi străine. Această imersiune lingvistică este esențială pentru a dezvolta abilități de comunicare autentică și o înțelegere profundă a limbii țintă.
Poate fi vorba de tabere urbane, cu sau fără înnoptare, de plecări în străinătate, în altă țară, dar și de cursuri sporadice. Fiecare opțiune are avantajele sale și poate exista una care să fie cea mai potrivită pentru fiecare copil în funcție de caracteristicile și nevoile sale.
„Plasticitatea creierului copiilor le permite acestora să absoarbă noi limbi străine în mod natural și eficient. Prin expunerea timpurie la un mediu de imersiune lingvistică, copiii au posibilitatea de a dezvolta o bază solidă în limbă și de a dobândi o pronunție autentică încă de la început", spune Ed Etuk, director al taberei de vară din San Patricio La Moraleja (Madrid), pentru Hola.com.
Deși depinde mult de vârsta și de intensitatea programului, nu este recomandat să petreceți mai puțin de două săptămâni la aceste cursuri de vară de limbi străine. Aceasta este o perioadă minimă de timp pentru ca ei să se îmbibeze de a doua limbă și să se adapteze bine la mediu.
Atunci când călătoresc în străinătate, sejurul durează de obicei nu mai puțin de trei săptămâni, existând și altele care sunt considerabil mai lungi. „Studiile în străinătate au multiple beneficii psihologice. Elevii își dezvoltă o mai mare independență, încredere în sine și abilități de rezolvare a problemelor. Imersiunea într-o cultură și într-un mediu nou promovează empatia, toleranța și adaptabilitatea. În plus, traiul și studiul într-o altă țară stimulează stima de sine și capacitatea de a face față provocărilor, pregătindu-i mai bine pentru viitor", spune reprezentantul Azur Education.
Dar cum știi dacă copilul tău este pregătit să plece? Recomandarea sa este să țineți cont de nivelul lor de maturitate, de independență și de abilitățile sociale. De asemenea, este esențial să se ia în considerare disponibilitatea și entuziasmul lor pentru o nouă experiență.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.