„Avem un program infernal pentru copiii noștri!” Urania Cremene: „Școala a fost făcută pentru a crea muncitori! NU mai avem nevoie de tipul acesta de școală!”

Data publicării:
„Avem un program infernal pentru copiii noștri!” Urania Cremene: „Școala a fost făcută pentru a crea muncitori! Nu mai avem nevoie de tipul acesta de școală!” / FOTO: freepik.com @EyeEm
„Avem un program infernal pentru copiii noștri!” Urania Cremene: „Școala a fost făcută pentru a crea muncitori! Nu mai avem nevoie de tipul acesta de școală!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Urania Cremene, expert în parenting, a vorbit în cadrul podcastului Fain și Simplu, moderat de jurnalistul Mihai Morar, despre tipul de școală cu care am crescut. 



Mihai Morar și-a exprimat îngrijorări serioase legate de programul încărcat al copiilor. El a subliniat că, în opinia sa „mi se pare că noi avem un program infernal pentru copiii noștri. Mi se pare că-i trezim foarte devreme, inuman de devreme în București pentru că sunt părinți care fac două ore naveta, timp în care își lasă și copilul la școală.

Sunt copii treziți la ora 6 dimineața!

Toate studiile spun că niște copii treziți devreme înseamnă niște copii stresați, cu performanțe mai mici. Sunt școli în care se începe programul mai târziu, după ora 9:00 și s-a dovedit clar că performanțele copiilor au crescut. De ce îi trezim atât de devreme?”

Citește și Care ar fi ingredientul cheie al copiilor bine-crescuți? Urania Cremene: „Părinții poate că n-ar vrea să se întâmple așa, dar este o cultură a lipsei de respect”

Urania Cremene: „Școala nu a fost gândită, creată pentru a ajuta copiii să ajungă la cea mai bună variantă a lor”

Urania Cremene a subliniat, în cadrul podcastului Fain & Simplu cu Mihai Morar, că mulți copii se trezesc la ora 6 dimineața și a criticat sistemul educațional actual, explicând că „școala, la nivel mondial, nu a fost gândită, creată pentru a ajuta copiii să ajungă la cea mai bună variantă a lor. A fost făcută pentru a crea muncitori ceva mai bine instruiți decât erau înainte. Deci, școala, așa cum arată astăzi, a fost gândită pentru industrializare, de aceea arată ca niște fabrici, nu este întâmplător: în U, cu coridoare lungi, stânga-dreapta clase, se sună și intră o autoritate care vorbește unilateral copiilor care trebuie să asculte, se sună - pauză 10 minute. Școala a fost făcută pentru a crea muncitori, punct. 

Întrebarea este dacă mai avem nevoie de tipul ăsta de școală? Nu! Nu mai avem nevoie de tipul acesta de școală și nu doar la noi în România, nicăieri în lume. Acesta este și motivul pentru care profesorii se zbat, copiii se zbat, părinții se zbat, pentru că e anacronică. Încercăm să forțăm ceva ce nu mai merge. (...) Sistemul acesta nu funcționează”

Urania Cremene a adăugat că problema principală nu este ora de trezire, ci motivul pentru care copiii sunt treziți atât de devreme. „Înainte, când copii și adulții se trezeau la 6, lumina în casă, care de multe ori era o lumânare era suflată la 9-10 seara, nu la 12. Erau alte ore de somn”.

Vezi și Demonstrat științific! Un profesor care reușește la ore să se conecteze cu elevii are șanse mult mai mari să-i motiveze. Urania Cremene: „Ei cred că treaba lor e doar să predea”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel