Aveți o familie ocupată? Încercați aceste sfaturi simple pentru a vă integra copiii în obiceiurile sănătoase

Data publicării:
Aveți o familie ocupată? Încercați aceste sfaturi simple pentru a vă integra copiii în obiceiurile sănătoase / FOTO: freepik.com@Max_B17
Aveți o familie ocupată? Încercați aceste sfaturi simple pentru a vă integra copiii în obiceiurile sănătoase / FOTO: freepik.com@Max_B17

Jonglatul cu familia, munca și viața socială poate face dificilă alimentația sănătoasă sau prioritizarea activităților sănătoase.



Dar chiar și cele mai ocupate mame - și familii - pot pune la punct un plan care să funcționeze.

Încercați aceste sfaturi pentru a vă face timp pentru mese nutritive și obiceiuri sănătoase:

Fă ceea ce funcționează pentru tine: Sfaturile nerealiste și sistemele de organizare costisitoare sunt inutile dacă nu se potrivesc nevoilor tale pentru familia ta.

Sursa foto: freepik.com@senivpetro

Cunoașteți-vă programul: Creați un calendar al evenimentelor viitoare, al termenelor limită și al ocaziilor speciale ale tuturor. Acest lucru vă ajută să găsiți goluri de timp pentru munca de pregătire. Weekend-urile sunt de obicei ideale, dar alegeți ziua și ora în care sunteți cel mai productiv.

Adunați-vă în avans proviziile pentru pregătire: Gândiți-vă la ceea ce vă va simplifica munca de pregătire și aveți acele articole la îndemână. Recipientele sigure pentru congelator pot stoca mese suplimentare, iar cutiile de depozitare etichetate vă pot ajuta să organizați articolele esențiale ale fiecărui membru al familiei - atât pentru mese, cât și pentru activități - pentru ca ziua să decurgă fără probleme.

Implicați întreaga familie: Atribuiți sarcini pentru copii, cum ar fi umplerea pachetelor de prânz sau curățarea produselor. Implicarea tuturor în planificarea meselor, în cumpărături și în gătit va însemna mai puțină muncă și mai mult timp pentru distracția în familie.

Setați un cronometru: Uneori, partea cea mai grea este să începeți. Acordă-ți un timp limitat, de exemplu 15 minute, și pregătește, spală sau organizează cât de mult poți.

Simplificați planificarea meselor: Faceți mai puțină treabă pentru dumneavoastră, nu mai multă. Luați scurtături și găsiți soluții ușoare. Alegeți mese care necesită un efort minim. Cine știe - s-ar putea să aveți suficient timp să faceți o baie lungă și relaxantă cu spumă? Păstrați o listă cu mesele preferate ale familiei dvs. pe care le puteți roti în mod regulat. Sau începeți o nouă tradiție de familie și luați în considerare posibilitatea de a avea o cină tematică recurentă. Ce ziceți de o seară de sandvișuri luni sau o seară de spaghete duminică?

Faceți echipă cu un prieten pentru o cină ocazională la congelator: În loc să planificați doar o masă la un moment dat, dublați sau triplați rețetele pentru a le păstra pentru săptămânile și mai aglomerate.

Aprovizionează-ți cămara: Cumpărați produse pe care familia dvs. le folosește în vrac. Împărțiți gustările în recipiente mai mici imediat ce ajungeți acasă de la magazinul alimentar. (Aceasta este o sarcină grozavă pentru copii!) Creați o stație grab-and-go cu alimente sănătoase care sunt ușor accesibile pentru întreaga familie.

Gândiți-vă în afara casei: Asigurați-vă că munca de pregătire sănătoasă nu se termină când ieșiți pe ușă. Împachetați o pungă cu gustări nutritive. Puneți haine suplimentare pentru exerciții în mașină, la serviciu sau oriunde altundeva este posibil să aveți nevoie de ele. În acest fel, vă puteți angaja în obiceiuri sănătoase atunci când apare ocazia.

Stabiliți o întâlnire cu dvs: Dacă vă este greu să găsiți timp pentru obiceiuri sănătoase, cum ar fi să faceți exerciții fizice sau să dormiți suficient, programați timpul în calendar sau setați alerte pe telefon pentru a vă reaminti. Tratați aceste „întâlniri” ca pe o întâlnire de afaceri importantă care nu poate fi anulată. Adăugați memento-uri pentru acele lucruri pe care știți că trebuie să le faceți în fiecare zi, dar de multe ori rezistați. Poate că este vorba despre întindere, folosirea aței dentare sau meditație. Apoi îndepliniți-le atunci când primiți alerta.

Pregătiți-vă înainte de culcare: Pentru o dimineață mai calmă, puneți fiecare membru al familiei să își aranjeze rucsacurile și hainele pentru a doua zi. (Unii dintre cei care se trezesc devreme ar putea chiar să vrea să doarmă în hainele lor de antrenament, astfel încât să aibă o scuză în minus pentru a nu face exerciții atunci când sună alarma). Adoptă o rutină liniștitoare înainte de culcare, cum ar fi cititul, scrierea unui jurnal sau ascultarea unui podcast liniștitor. Apoi, bucurați-vă de vise plăcute despre cum sunteți pregătiți și organizați!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi





pixel