Bac promovat la 51 de ani. „Să termin liceul a fost visul meu dintotdeauna”

Data publicării:
Bac promovat la 51 de ani. „Să termin liceul a fost visul meu dintotdeauna” / FOTO: freepik.com@yanalya
Bac promovat la 51 de ani. „Să termin liceul a fost visul meu dintotdeauna” / FOTO: freepik.com@yanalya

Mariana Mateoc a absolvit seralul la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” din Arad și a promovat examenul de Bacalaureat în 2024 cu media 8,06, la vârsta de 51 de ani.



„Să termin liceul a fost visul meu dintotdeauna”, a declarat Mariana pentru aradon.ro.

În 1992, când era elevă în clasa a XII-a la seral, a decis să emigreze, abandonând liceul și stabilindu-se în Germania. După 26 de ani, în 2018, a hotărât să se întoarcă în România, la Arad, conform aceleași surse.

„Mi-am promis că atunci când voi avea posibilitatea să-mi realizez visul, o voi face”, a adăugat Mariana. Acum doi ani, s-a înscris din nou la seral la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad. A participat la orele de pregătire pentru bacalaureat și a susținut examenele la română, matematică și biologie, conform publicației locale.

Referindu-se la profesorii de la clasă, Mariana a declarat: „Sunt extraordinari! Sunt foarte bine pregătiți profesional și sunt minunați ca oameni. Tot respectul meu pentru ei! Sunt foarte dedicați profesiei, fac o treabă extraordinară, m-au fascinat complet”.

Profesoara Steliana Băișanu, directoarea unităţii de învăţământ a declarat pentru aradon.ro ca „povestea acestei femei este un exemplu puternic de perseverență și determinare. Ea ne arată că nu există obstacole de netrecut atunci când ai un obiectiv clar și ești dispus să muncești pentru a-l atinge.

Pe lângă faptul că este determinată și ambițioasă, Mariana a dat dovadă mereu de empatie și colegialitate, încercând să-i convingă și pe restul colegilor că fiecare pas făcut spre dezvoltarea personală contează”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie





DC Media Group Audience
pixel