Băiatul crescut de o mamă narcisică. Psiholog Radu Leca: „Nu faci parte dintr-o structură armată?! Nu o să fii niciodată un bărbat puternic” / VIDEO

Data publicării:
Băiatul crescut de o mamă narcisică. Psiholog Radu Leca „Nu faci parte dintr-o structură armată! Nu o să fii niciodată un bărbat puternic” / FOTO: freepik.com@bristekjegor
Băiatul crescut de o mamă narcisică. Psiholog Radu Leca „Nu faci parte dintr-o structură armată! Nu o să fii niciodată un bărbat puternic” / FOTO: freepik.com@bristekjegor

Creșterea unui băiat într-o familie cu o mamă narcisică poate lăsa urme adânci în dezvoltarea sa emoțională și psihologică. 



De multe ori, acești copii ajung să fie confuzi, să simtă că ceva nu este în regulă cu relația lor cu părintele și să realizeze că au fost supuși unor manipulări și abuzuri emoționale.

Cu toate acestea, majoritatea nu știu cum să iasă din acest cerc vicios și cum să se elibereze de influențele toxice care le-au marcat copilăria.

Citește și Cum se poate ”salva băiatul mamei”? Psihologul Radu Leca: Nu o să faci asta? Nu o să fii niciodată un bărbat puternic

O astfel de întrebare a fost lansată recent de moderatoarea Ramona A. Dumitru, care l-a întrebat pe psihologul Radu Leca cum poate un băiat crescut de o mamă narcisică să ajungă un bărbat puternic și matur.

„Ce poți spune despre băiatul crescut de o mamă narcisică, unde el își dă seama ca ceva nu este în regulă, își dă seama ca de fapt s a supus multor lucruri împotriva voinței lui, dar nu știe cum să iasă de acolo.

Ce ar trebui să facă el ca să devină matur și ulterior puternic”, a fost întrebarea lansată de moderatoarea Ramona A. Dumitru.

„În primul rând terapie începând cu 18 ani, atâta timp cât se angajează patru ore pe zi, ca să și plătească singur. Ulterior armată, trebuie să participe la o instrucție calumea, să-și aducă aminte genetic cum a fost bunicul și tatăl.

Radu Leca: „Nu faci parte dintr-o structură armată?! Nu o să fii niciodată un bărbat puternic”

Trebuie să treci prin formare militare ca să poți înțelege care e valoarea ta, la ce-ți folosesc mușchii, capul, cum să ții o armă etc. după care terapie în continuare și foarte mult sport”, a explicat psihologul Radu Leca, în cadrul emisiunii Ultrapsihologie.

Vezi și Psiholog Radu Leca: „Copilul nu are de ce să doarmă cu un pluş, păturica specială sau căciulița de la bunica” / VIDEO

Sportul nu doar că ajută la dezvoltarea fizică, dar contribuie și la stabilirea unui echilibru mental și emoțional, esențial pentru a face față provocărilor vieții.

Ce este narcisismul?

Narcisismul este o trăsătură de personalitate marcată de un sentiment exagerat de importanță personală, egoism, dorința constantă de a primi apreciere din partea celor din jur și o opinie excesiv de favorabilă despre sine.

Termenul provine din mitologia greacă, din legenda tânărului Narcis, care s-a îndrăgostit de propria sa reflecție în apă. Conceptul a fost introdus de medicul Havelock Ellis, cunoscut pentru studiile sale în domeniul sexualității umane, în anul 1898.

Materialul integral poate fi urmărit în linkul de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri





pixel