Balayam: Frecarea unghiilor vă va face părul să se regenereze rapid. Un exercițiu interzis femeilor însărcinate

Data publicării:
Fotografie de la Crina Doltu/ Pexels
Fotografie de la Crina Doltu/ Pexels

Nu e un secret că părul și unghiile sunt legate între ele: bunăstarea uneia corespunde cu cealaltă.



Părul este primul și cel mai bun aliat al nostru în materie de frumusețe: bărbații și femeile seduc prin părul lor, care este un indiciu al bunăstării fizice. Din acest motiv, atunci când ne trezim să gestionăm un moment de stres puternic, o traumă sau o scădere a imunității, precum și un dezechilibru hormonal, nu este neobișnuit să experimentăm o subțiere rapidă a podoabei capilare.

Un expert în tricologie a împărtășit utilizatorilor TikTok un truc din medicina ayurvedică care implică unghiile. După cum bine știm, părul și unghiile sunt conectate și cresc împreună. Pentru a stimula îngroșarea scalpului, reducând în același timp căderea părului, Helen Reavy, specialist în căderea părului, a apelat la rețeaua de socializare a momentului pentru a împărtăși secretul: ”Știați că frecarea unghiilor una de cealaltă,  în fiecare zi, pentru 10 minute stimulează creierul să trimită semnale către celulele stem adulte pentru a revigora foliculii de păr latenți și neproductivi? De asemenea, crește fluxul de sânge către foliculul de păr pentru o creștere mai sănătoasă .”

Se spune că metoda stimulează terminațiile nervoase din unghii, care sunt conectate la scalp. Frecarea vârfurilor degetelor unul împotriva celuilalt timp de 10 minute pe zi ar promova un flux mai mare de sânge către bulbii de păr și, prin urmare, ar facilita regenerarea și creșterea părului.

2. Fotografie... (pexels-tiana-18128-1083981_90658100.jpg)

Fotografie de la Tiana/ Pexels

Balayam: Ce este de fapt frecarea unghiilor?

Balayam este o veche practică indiană yoga și se referă la frecarea unghiilor. Cuvântul compus Balayam este derivat din două cuvinte - bal, care înseamnă păr și vyayam, care înseamnă exercițiu. Deci, practic Balayam, sau frecarea unghiilor, este un exercițiu pentru păr.

Frecare unghiile: teorii bazate pe știință

Teoria beneficiilor frecării unghiilor pe baza celulelor stem adulte: Celulele stem sunt celule nediferențiate care poartă capacitatea unică de a se dezvolta în celule specializate. Acestea sunt responsabile pentru înlocuirea sau regenerarea celulelor și țesuturilor care sunt fie pierdute, fie deteriorate. Pe scurt, acestea sunt responsabile de reparații și restaurări. Cum se vindecă o tăietură sau o rană? Prin celulele stem!

Celulele stem sunt în primul rând de trei tipuri - celule stem embrionare, ombilicale și adulte. Fiecare dintre aceste tipuri de celule stem este capabil de auto-reînnoire. La finalizarea dezvoltării embrionare, celulele stem adulte sunt prezente în organism.

Acum, știm cu toții că părul iese dintr-un folicul de păr. Umflătura foliculului de păr conține, de asemenea, celule stem adulte, care ajută la hrănirea, creșterea, regresul și sănătatea părului. Gândiți-vă la foliculul de păr ca la un uter și la umflatura cu celule stem adulte ca la cordonul ombilical în timp ce părul dvs. este embrionul.

Acum, conform teoriei celulelor stem adulte, frecarea unghiilor trimite un mesaj către creier, care la rândul său semnalează celulele stem adulte prezente în foliculii de păr. La primirea neurotransmițătorilor chimici din creier, celulele stem adulte inițiază procesul de producere a unor noi foliculi de păr sau încep întinerirea foliculului de păr deteriorat. Astfel, beneficiile frecării unghiilor includ creșterea/regenerarea părului, împreună cu îmbunătățirea calității părului.

3. Fotografie... (pexels-element5-973401_55611500.jpg)

Fotografie de la Element5 Digital/ Pexels

Experți în domeniu

„Scrierile tradiționale vorbesc despre practica Balayam. Înțelepții cred că acest lucru ajută la creșterea părului. Personal, pot garanta pentru asta. Balayam yoga funcționează pe principiile reflexologiei conform cărora foliculii de păr sunt conectați la terminațiile nervoase ale patului unghial. Deci, atunci când stimulezi aceste terminații nervoase, îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului, îmbunătățind creșterea părului”, a completat instructorul de yoga și nutriționistul, Juhi Kapoor.

Himalayan Siddha Akshar, fondatorul Akshar Yoga Institutions, a fost de acord și a spus că frecarea unghiilor împreună „stimulează producția de keratină” în păr.

„Majoritatea celulelor corticale din păr sunt compuse dintr-o proteină cunoscută sub numele de keratina. Principalele elemente chimice prezente în păr sunt compuse din carbon (45%), oxigen (28%), azot (15%), hidrogen (6,7%) și sulf (5,3%). Când îți freci unghiile ca metodă de creștere a părului, stimulezi producția de keratina, asigurându-te că compoziția chimică necesară este produsă suficient pentru întărirea și creșterea părului”, a spus Akshar.

Concluzii și Contraindicații

Prin urmare, dat fiind faptul că acest exercițiu nu te costă absolut nimic, merită să încerci. Cine știe? Poate funcționează și în cazul tău. 

Înainte de a te apuca, ține cont totuși de aceste indicații:

Potrivit lui Kapoor, acestea includ:

- Evitați să vă frecați unghiile degetelor mari.
- Frecarea unghiilor ar putea afecta tensiunea arterială.
- Persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială nu trebuie să-și frece unghiile.
- Femeile însărcinate ar trebui să evite exercițiul Balayam, deoarece crește tensiunea arterială, ceea ce poate provoca contracții uterine.
- Evitați Balayam yoga dacă ați avut angiografie sau operație de apendicită. Creșterea tensiunii arteriale poate provoca complicații postoperatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden





DC Media Group Audience
pixel