Bebelușul se trezește mereu plângând? Greșelile făcute de majoritatea părinților

Data publicării:
Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels
Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Multe proaspete mame trebuie să se trezească în timpul nopții pentru a-și alina copilul care se trezește din somn plângând. Deci întrebarea „de ce copilul meu se trezește mereu plângând?” este mai mult decât normală și are răspunsuri diferite.



Bebelușii au o stare de somn profund, numită REM, care este scurtă. Acesta este motivul pentru care majoritatea orelor sunt petrecute în faze superficiale —numite Non-REM—, un mecanism primitiv de supraviețuire în fața oricărei schimbări periculoase.

Temperamentul și obiceiurile bebelușului dvs. pot influența, de asemenea, modul în care acesta doarme. Deși în timp unii oameni devin mai regulați în ritmul somn-veghe, alții nu sunt la fel de norocoși.

În general, după 3 luni, bebelușii vor fi avea câteva ore bune de somn fără a se trezi să plângă de foame. Dacă acest lucru nu se întâmplă, este posibil să existe un anumit disconfort, legat de mediul înconjurător sau de condiția ta fizică.

Motivele pentru care se trezesc noaptea pot fi foarte variate. Părinții vor învăța în timp să recunoască nevoile care se ascund în spatele plânselor copilului lor. 

2. -imagine fara descriere- (pexels-dominika-roseclay-2111997_82550200.jpg)

Foto: Dominika Roseclay/ Pexels

De ce copilul meu se trezește mereu plângând?

Plânsul este o modalitate prin care bebelușii pot atrage atenția părinților lor. Confruntați cu orice dorință sau nevoie, aceasta este reacția lor firească de a căuta contactul cu mama sau tata și de a se simți în siguranță. Dacă ești unul dintre cei cărora expresia „bebelușul meu se trezește mereu plângând” sună ca o chestie de zi cu zi, fii atent la cele mai comune motive pentru a găsi o soluție practică și rapidă.

Singurătatea

Cei mici nu știu că sunt într-un loc sigur. Trezirea departe de căldura mamei îi face să fie atenți și să caute cu disperare protecția mamei lor. De aceea, când dintr-un motiv oarecare își dau seama că sunt departe de părinți, se trezesc imediat și plâng.

Rutine zilnice cu perioade prelungite de somn

Dacă copiii petrec mult timp dormind în timpul zilei, se vor simți mai puțin obosiți noaptea. Acest lucru îi va menține activi atunci când ar trebui, astfel încât să adormi mai relaxat. 

Copilul mănâncă de fiecare dată când plânge

În timpul zilei, stomacul tău s-a obișnuit să primească alimente în mod constant și în porții mici, fără un program fix. Prin urmare, va plânge după mâncare noaptea în timp ce așteaptă să-și continue rutina de hrănire.

3. -imagine fara descriere- (pexels-pavel-danilyuk-7938085_47775800.jpg)

Foto: Pavel Danilyuk/ Pexels

Schimbarea scutecelor noaptea

Dacă bebelușul este obișnuit să fie schimbat la cel mai mic indiciu de umezeală în scutec, noaptea nu va face excepție. Simțindu-se puțin inconfortabil, fără a lăsa măcar materialul absorbant să-și facă treaba, bebelușul se va trezi și va plânge înapoi la sentimentul său de bine.

Ce NU ar trebui să faci dacă copilul tău se trezește mereu plângând?

Primul lucru de reținut este că dacă se trezește plângând, trebuie să îi oferim un mediu calm, astfel încât să poată adormi.

Cea mai mare greșeală pe care o fac mulți părinți este să încerce să îl calmeze pe copil oferindu-i jucării sau chiar deschizând televizorul sau tableta pentru a-i pune un cântec sau desene animate cu speranța că aceste lucruri îl vor calma și-i vor distrage atenția. Este o greșeală: noaptea trebuie să ne concentrăm eforturile pe crearea obiceiului de a dormi corect.

Este important să nu-l ridici sau să te joci când îl vezi zâmbind când se bucură să te vadă, pentru că asta l-ar da peste cap complet. Intră în cameră încet, vorbește-i cu voce joasă și mângăie-l ușor pe cap; încearcă să îl relaxezi și să adoarmă la loc.

4. -imagine fara descriere- (pexels-karolina-grabowska-4964216-1_08568600.jpg)

Foto: Karolina Grabowska/ Pexels

Odată ce am verificat că în spatele plânsului nu este nimic grav, trebuie să părăsim camera. Nu face greșeala să dormim și noi acolo sau să aducem copilul în patul nostru.

Cauza principală pentru care un bebeluș se trezește plângând este că nu are obiceiurile potrivite de somn, așa că ar trebui să-ți revizuiești practicile cu privire la această problemă și să corectezi ceea ce este necesar pentru ca atât tu, cât și copilul tău să te odihnești bine. Amintiți-vă că creșterea lor depinde în mare măsură de acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel