Biserica, credința și datoria noastră față de copii: Părintele Necula: „Copiii știu cel mai frumos să spună «Te iubesc!»”

Data publicării:
Biserica, credința și datoria noastră față de copii: Părintele Necula: „Copiii știu cel mai frumos să spună «Te iubesc!»” / Foto: Captură video Youtube Fain & Simplu cu Mihai Morar
Biserica, credința și datoria noastră față de copii: Părintele Necula: „Copiii știu cel mai frumos să spună «Te iubesc!»” / Foto: Captură video Youtube Fain & Simplu cu Mihai Morar

Copiii știu, fără îndoială, cel mai frumos să spună „Te iubesc!”.



Uneori, pare că nu te bagă în seamă, dar în ochii lor vezi o iubire sinceră, care nu cere nimic în schimb. Tot copiii sunt cei care au darul rar de a spune „Iartă-mă!” cu o deschidere și o sinceritate care ne fac pe noi, adulții, să ne întrebăm de ce ne este atât de greu să facem același lucru.

Ei nu se tem să-și exprime regretele atunci când au greșit, pentru că nu poartă cu ei povara mândriei sau a vanității.

Citește și Oferă părinții adolescenților spațiul pentru dezvoltarea independenței? Radu Leca: „Răspunsul oficial din partea părinților toxici va fi întotdeauna ACESTA”

Este un loc în care, cu fiecare pas, suntem chemați să învățăm să iubim cu adevărat, nu să cârpim amorurile care ne frâng inimile în fiecare zi.

În acest context, copiii reprezintă o binecuvântare deosebită.

Vezi și Părintele Necula: „Mai nou, aud la părinți de o obsesie cronică. Terminați cu prostiile! Opriți-vă!”

Părintele Constantin Necula: „Copiii știu cel mai frumos să spună „Te iubesc!”

„Biserica noastră nu-i un spațiu de împlinire a dorințelor, ci a nădejdilor noastre. Nu-i un spațiu în care să ne manifestăm părerile, ci credințele noastre și nu este un spațiu unde să cârpim amorurile, ci să întărim iubirile în veșnicia lor. Copiii mai au o calitate pe care noi am pierdut-o.

Copiii știu cel mai frumos să spună „Te iubesc!”, uneori părând că nici nu te bagă în seamă. Cum tot copiii au și cea mai mare calitate pe care ne-o pierdem”

Ca preot, trebuie să spun că mi-am pierdut-o și-am recâștigat-o greu, dar merită. Copiii au capacitatea fundamentală de a spune „Iartă-mă!”, asta pe care noi, ăștia mari, am pierdut-o. Uitați-vă la ei ce rău le pare când i-ați prins că nu știu ceva.

Ei sunt bucuroși când copiază. Cine n-a fost bucuros când a copiat? Bucuroși! Când copiezi ești bucuros! L-am prins pe prof, l-am făcut! Dar uitați-vă ce bucuroși sunt când își iau nota pe merit. Uneori vin și spun: „Iartă-mă că n-am știut decât de nota 10!” Tu ai merita ca profesor să știi de nota 15.

Dar nu pot mai mult de nota 10. Statul român nu te lasă să-mi spui că merit 15-le pe care tu ca profesor l-ai implementat adânc în sufletul meu. Acesta a fost pretextul”, a spus Părintele Necula, potrivit Doxologia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel