Brownies la microunde: o rețetă perfectă pentru copii

Data publicării:
Fotografie de la Ella Olsson/ Pexels
Fotografie de la Ella Olsson/ Pexels

Rețeta perfectă pentru acea zi în care nu ai timp să pregătești o gustare delicioasă pentru copilul tău și va trebui să optezi pentru o alternativă rapidă și ușoară: brownies-urile la microunde.



Iată rețeta unui desert delicios pe care copiii îl vor adora: brownie la microunde.

Pentru cei mici nu este nimic mai bun decât ora gustării. Îți amintești când mama ta ți-a promis desertul tău preferat după ce ți-ai terminat temele? O emoție de nedescris.

Este același sentiment pe care îl are micuțul tău atunci când îi promiți un desert special. Iată cum să-l surprinzi cu o rețetă ideală pentru copii: încearcă brownie-ul la microunde.

Ingredientul principal al acestei rețete este cacao. Mulți cred că această sămânță nu oferă niciun beneficiu pentru creșterea copilului.

Din fericire, iată veștile bune. Potrivit mai multor studii, consumul de cacao in copilărie este recomandat, fără exagerare, datorită conținutului ridicat de fibre, fosfor, carbohidrați, vitamine B12 si B2 etc.

Perfect! De fapt, știm cu toții că combinația copii-ciocolată este aproape infailibilă. Acest parteneriat culinar inseparabil este alimentat de faptul că, adesea, desertul de ciocolată este asociat cu un moment de fericire, un premiu sau o recompensă.

În acest moment, mulți dintre voi vă veți întreba: așa că de ce să nu oferiți un fruct sau un iaurt ca gustare? Fără îndoială, există alimente recomandate pentru alimentația sănătoasă a copiilor, dar, uneori, nu este rău să oferi o alternativă de casă care să ofere și alți nutrienți importanți pentru creștere.

Cum prepari brownies-urile la cuptorul cu microunde?

Probabil că va veni o zi în care nu vei avea timp să-i prepari copilului tău o gustare delicioasă și va trebui să optezi pentru o alternativă rapidă și ușoară.

Când te afli în această situație, nu există nicio îndoială că această rețetă de cuptor cu microunde este o opțiune perfectă: simplă și gustoasă.

În doar câteva minute, puteți pregăti acest desert american delicios , care se caracterizează prin crusta sa crocantă și interiorul moale și umed.

Acum să vedem de ce aveți nevoie pentru a pregăti brownies la cuptorul cu microunde:

Rețeta

Ingrediente: 125 gr zahăr, 2 ouă, 100 gr faină, 100 gr unt, un praf de sare, 1 linguriță extract de vanilie, 50 gr de cacao. Pentru decor: zahăr vanilinat și alune.

Bateți ouăle cu zahărul. Adăugați untul topit și amestecați. La final adăugați făină, pudra de cacao, vanilia și sarea. Se amestecă bine și se toarnă preparatul într-o matriță unsă cu unt și pudrată cu făină. 

Gătiți la cuptorul cu microunde 2 minute la putere maximă. Deschideți cuptorul cu microunde timp de aproximativ 30 de secunde, apoi gătiți din nou timp de 1 minut și 30 secunde. Scoateți din cuptorul cu microunde și lasă să se răcească. Se presară zahăr pudra și alune zdrobite sau fructe de sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Rețete pentru întreaga familie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel