Bucuria de a fi mătușă: Iată tot binele care te așteaptă și cum poți fi de folos surorii tale

Data publicării:
Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels

Dacă ai primit vestea că vei deveni mătușă pentru prima dată, cu siguranță te încearcă sentimente incredibile și de nedescris. Indiferent de circumstanță, moment și vârstă, a deveni mătușă este un lucru cu totul special.



Unchii și mătușile nu au nici pe departe volumul de muncă, efortul și responsabilitatea proaspeților părinți: pur și simplu se pot bucura de nepoții lor.

Oricine intenționează să aibă copii mai devreme sau mai târziu va putea experimenta cu nepoții fără a investi prea multă energie.

Nu pare, dar atunci când devii părinte, să fii deja familiarizat cu o serie de probleme cotidiene, cu siguranță nu este un lucru de subestimat: gestionarea unui copil este mult mai ușor dacă știm deja să schimbăm un scutec, să stabilim o rutină sau dacă cunoaștem cele mai amuzante jocuri pentru vârsta lui!

Cum să fii o mătușă bună?

Există o rețetă pentru a îndeplini acest rol într-un mod echilibrat și senin? În realitate, nu există un secret real pentru a reuși în întreprindere, în afară de a fi lipsit de griji cu nepoții și de a te bucura de timpul împreună. 

Nu fi intruziv și respectă rolul părinților: oricât de drăguț ar fi să fii fără griji și practic puțin nebun când ești cu nepoții tăi, asta nu înseamnă că trebuie să te propui continuu și să te comporți invers față de ceea ce au stabilit mama și tata. Când părinții nu sunt pe aproape, rolul unei mătuși intră în joc. Copilul va avea nevoie de un ghid, nu de un prieten. A fi mătușă înseamnă a stabili limite și norme, la fel cum trebuie să facă și părinții.

Întoarce-te la copilărie și lasă garda jos: cântatul, dansul, jocul cu păpușile, dar și alergatul și alte jocuri pentru copii, sunt toate lucruri pe care le poți face cu nepoata ta și care, la sfârșitul zilei, îți lasă un sentiment de libertate și liniște sufletească;

Oferă-te ca babysitter: De obicei, mătușa nu locuiește în aceeași casă cu nepotul ei. De asemenea, s-ar putea să nu poată petrece atât de mult timp cu el, din cauza muncii sau a altor ocupații. Prin urmare, atunci când sunt împreună, trebuie să profite de timpul liber și să-l transforme în momente de calitate.
Nepoțica/nepoțelul ta/tău cu siguranță va aprecia timpul petrecut împreună. Oricât de scurt ar fi, își va aminti mereu momentele petrecute cu tine. Câteva ore petrecute cu nepotul te va ajuta să creezi o conexiune cu acesta și să descoperi cum ar putea fi viața ta ca și părinte, asta în cazul în care nu ai deja copii.

Disciplinează-ți nepotul/nepoata încă din copilărie: Ca mătușă, una dintre sarcinile tale este să-ți înveți nepoții cum trebuie să se poarte în societate și să nu accepți un comportament greșit. Dacă cel mic va găsi la tine sprijin pentru greșelile lui, el va prelua controlul situației și nu va mai asculta de părinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: familie matusa nepoti unchi





pixel