Burger de linte: o rețetă de preparat cu copiii

Data publicării:
Fotografie de la Foodie Factor/ Pexels
Fotografie de la Foodie Factor/ Pexels

Copiilor tăi nu le place foarte mult să mănânce leguminoase? Cu această rețetăse vor răzgândi cu siguranță.



Consumul de leguminoase este fundamental în alimentația copiilor. 

Beneficiile lintei

Înainte de a ne aprofunda în prepararea burgerilor de linte, vrem să vă vorbim despre beneficiile nutriționale pe care le oferă aceste leguminoase.

Primul lucru de remarcat este că au un aport adecvat de fibre, substanțe fundamentale pentru tranzitul intestinal. Dacă sunt ingerate în cantități suficiente, ajută la reducerea constipației.

Volumul bolusului fecal crește din cauza ingerării de fibre. Aceasta generează o stimulare mai mare a receptorilor de întindere, prezenți în pereții tractului digestiv. Ca urmare, intestinul face mișcări mai intense și mai mari, care accelerează tranzitul bolusului spre anus.

La fel, lintea se remarcă prin faptul că aceasta conține o parte semnificativă de proteine ​​vegetale. Deși aportul are unele beneficii, acestea sunt considerate a fi de valoare biologică scăzută. Aceasta înseamnă că nu oferă mulți aminoacizi esențiali.

În cele din urmă, aceste leguminoase furnizează câțiva micronutrienți esențiali, cum ar fi fierul. Acest element este esențial pentru a asigura transportul oxigenului în sânge și pentru a preveni anemia. Acest lucru este demonstrat de un sondaj publicat în revista The Medical Clinics of North America.

2. Fotografie... (pexels-cottonbro-7418385_56146400.jpg)

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Rețetă: Burger de linte

Notează ingredientele și pașii acestei rețete, pentru a obține un rezultat fantastic.

 

Ingrediente:

100 de grame de linte.

55 de grame de orez.

2 morcovi.

1 ceapă.

Câțiva căței de usturoi.

2 linguri făină de orez.

Un praf de boia dulce.

Ulei de măsline extravirgin și sare.

Există două moduri de a face burgeri de linte. Una dintre acestea este prin cumpărarea de conserve de legume, deja gătite. Celălalt este de a efectua procesul de gătit acasă.

Dacă alegi a doua metodă, asigură-te că fierbi lintea cu apă și sare într-o oală timp de 30 de minute sau până se înmoaie. Acest lucru ajută la dizolvarea fibrelor pentru a ajuta digestia în intestine.

 

Preparare:

Tocați usturoiul, ceapa și morcovul. Este esențial ca acestea să fie în bucăți foarte mici. Le călim cu ulei de măsline extravirgin.

În acest moment trebuie să adăugați o linguriță de boia dulce, să luați tigaia de pe foc și să amestecați cu o lingură de lemn, astfel încât toate ingredientele să fie integrate.

Odată ce acest pas este finalizat, adăugați lintea și orezul fiert în vasul blenderului. Este necesar să zdrobim totul, dar fără a-l transforma într-un piure. Cel mai bun lucru este ca ingredientele să rămână în bucăți. În acest moment adăugați făina de orez și amestecați din nou.

Odată ce ai amestecul, tot ce trebuie să faci este să-ți modelezi burgerii de linte. Pentru a face acest lucru, puteți cere ajutor copiilor dvs., care cu siguranță vor fi entuziasmați de sarcină.

Luați o parte din aluat și modelați-o cu mâinile, asigurându-vă că nu este prea mare, pentru a nu se rupe. Odată gata, gătiți burgerii de linte pe aragaz într-o tigaie cu ulei de măsline, până devin aurii pe ambele părți. 

Faceți burgeri de linte pentru copii

După cum probabil ați văzut, pregătirea burgerilor de linte este foarte simplă și nu necesită mult timp. În plus, puteți alege să folosiți leguminoase conservate, economisind procesul de gătire. Astfel vor fi gătite întotdeauna la perfecțiune.

Nu uitați că leguminoasele pot provoca tulburări intestinale în unele ocazii. Pentru a le evita, este necesar să se asigure un proces de fierbere bun pentru o perioadă lungă de timp. În acest fel se realizează o înmuiere a fibrelor și o reducere a fermentației intestinale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Alimentatie si nutritie





DC Media Group Audience
pixel